Ελλάδα

Η κυβέρνηση απεκδύεται των ευθυνών της στο προσφυγικό

Την εκτίμηση, ότι η κυβέρνηση, και να περάσει τα μέτρα, θα έχει κάνει «ένα ακόμη βήμα προς την αναπόφευκτη πτώση της», εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά». Κάνει επίσης λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια» και «ιδεοληπτικές εμμονές» της κυβέρνησης.

Παράλληλα, για το προσφυγικό, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «απεκδύεται κάθε ευθύνης για θλιβερές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στην επικράτειά της και περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή», ενώ με αφορμή τα όσα έγιναν με τον Γ. Μουζάλα, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι «επιρρεπής στο "ατύχημα", ανά πάσα στιγμή».

Επίσης, ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική για τη μη εφαρμογή του σχεδίου «Ιώνη», για το ενδεχόμενο μαζικής εισόδου προσφύγων και του σχεδίου «Ασπίδα», για την αντιμετώπιση εισροής παράνομων μεταναστών, αλλά και για τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

«Η Τουρκία εκβιάζει με τις "ευλογίες" της ελληνικής κυβέρνησης όλη την Ευρώπη και ασκείται ταυτόχρονα στις δημόσιες σχέσεις, με "ντεκόρ" τον κ. Τσίπρα, παρότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνησή της είχε τεθεί στην "απομόνωση" σχεδόν», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την απαισιοδοξία του για το εάν θα εφαρμόσει η γειτονική χώρα τα συμπεφωνημένα, καθώς «δεν υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που να το απαιτήσει».

Τέλος, σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «η εμπειρία των 13 μηνών έχει δείξει ότι μπορούμε να πάμε και πιο κάτω ακόμα» και επικρίνει την κυβέρνηση για «εμμονή για το χρέος», τη στιγμή που, όπως εκτιμά, εάν δεν αλλάξει ταυτόχρονα το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προσελκυθούν επενδύσεις, «ελάχιστα έχει να συμβάλει, ακόμη και μια ελάφρυνσή του στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας».

Σχόλια