default-image

Φοβούνται "μαχαίρι" στα ΤΕΙ, ζήτησαν επιστροφή τμημάτων!

Κρήτη
Φοβούνται "μαχαίρι" στα ΤΕΙ, ζήτησαν επιστροφή τμημάτων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κόντρα μεταξύ της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αγίου Νικολάου μετατρέπεται η ανησυχία που υπάρχει σχετικά με τον νέο χάρτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθείται, και που δεν αποκλείεται όπως εξηγεί ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, να περιλαμβάνει «μαχαίρι» για τα τμήματα του Λασιθίου.

Την ένταση έχει πυροδοτήσει και μάλιστα πριν καν ληφθούν αποφάσεις, ο νέος σχεδιασμός για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ανησυχία στο νομό Λασιθίου που  τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί μια σειρά από συνέπειες με το κλείσιμο τμημάτων, πριν καν υπάρξουν εξελίξεις, είναι έντονη.

Ζήτησαν "επιστροφή" των ΤΕΙ

Στο δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου μάλιστα με πρόταση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τέθηκε το θέμα, ακόμη και με άξονα την ανάγκη όχι μόνο να προστατευτούν τα υπάρχοντα τμήματα αλλά και να μεταφερθεί από το Ηράκλειο στην Ιεράπετρα το τμήμα φυτικής παραγωγής.

Δήμαρχος Αγ. Νικολάου: Μικροπολιτικά παιχνίδια

Για μικροπολιτικά παιχνίδια που προωθούνται από την αντιπολίτευση του δήμου έκανε λόγο ο δήμαρχος Αντώνης Ζερβός που εξήγησε ότι ζητούμενο είναι να παραμείνουν τα τμήματα, δεν είναι όμως αρμοδιότητα του Δήμου να αποφασίζει θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείται το κεντρικό κράτος και οι δομές του.

Για προωθούμενες αλλαγές στο πλαίσιο το νέου χάρτη που θα δημιουργηθεί με βάση τα νέα δεδομένα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, που εξήγησε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει συγχωνεύσεις τμημάτων και στην Κρήτη.

Απογοητευτική εικόνα του τμήματος

Πάντως οι εικόνες που καταγράφονται από το Τμήμα Εμπορίας Διαφήμισης στην Ιεράπετρα που με βάση το σχέδιο ΑΘΗΝΑ πριν από λίγα χρόνια αποφασίστηκε να κλείσει το 2018 και δεν έχει καινούργιους φοιτητές, είναι απογοητευτική ,με τους φοιτητές να είναι είδος προς εξαφάνιση.

Στο Δημοτικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου πάντως διατυπώθηκαν και αιχμές για τη διοίκηση του ΤΕΙ ως προς το ενδιαφέρον που δείχνει για τα τμήματα του Λασιθίου, με τον κ. Καπετανάκη πάντως να διευκρινίζει ότι οι συνθήκες στα τμήματα διαμορφώνονται όχι από τη διοίκηση που τα βλέπει σαν ενιαίο κορμό,αλλά από την ίδια την πολιτεία μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News