Ελλάδα

Μαχαιρώματα μεταξύ προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά

Επεισόδια ξέσπασαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο λιμάνι του Πειραιά, όπου σχεδόν 5.000 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Οι συμπλοκές σημειώθηκαν στην Πύλη Ε2 μεταξύ 30 ατόμων με αφορμή την ουρά για το συσσίτιο.

Μάλιστα, εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν στο λιμάνι άντρες της Αστυνομίας ή του Λιμενικού, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, Λιμενικοί που έσπευσαν λίγη ώρα αργότερα για να χωρίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που είχαν πιαστεί στα χέρια.

Οι τραυματίες, όπως αναφέρει το protothema.gr, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσοκομείο και με τη συνοδεία Λιμενικών όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγες ώρες αργότερα πήραν εξιτήριο.

Στο σημείο μετέβησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιο προκειμένου να ενημερωθούν επί τόπου για το προαναφερόμενο συμβάν από το Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχο Λ.Σ. Κλιάρη Θεόδωρο και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ζαφειρίου Χρήστο, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Όπως ενημέρωσε το Λιμενικό, σύμφωνα με το protothema.gr, «με τις αναγκαίες παρεμβάσεις και με τη συνδρομή των αλληλέγγυων πολιτών, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, ενώ καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, παρέμεινε δύναμη του Λιμενικού Σώματος, εποπτεύουσα το χώρο».

Σχόλια