default-image

Συνάντηση ΠτΔ με προεδρείο Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ελλάδα
Συνάντηση ΠτΔ με προεδρείο Οικονομικού Επιμελητηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Ο.Ε.Ε), με αφορμή την διαδικασία της αξιολόγησης και με αιχμή το ασφαλιστικό.

Από πλευράς του Ο.Ε.Ε., όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση τέθηκαν τα εξής:

• Ασφαλιστικό: Επιδόθηκε η πρόταση του επιμελητηρίου για το ασφαλιστικό και συζητήθηκε ο αποκλεισμός των οικονομολόγων από την πρόταση Κατρούγκαλου για εκπτώσεις στους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς η εξαίρεση για μερικές μόνο κατηγορίες επιστημόνων αντίκειται στις αρχές της ισότητας.

• Φορολογικό: Διατυπώθηκε η άποψη ότι αν οι συντελεστές φορολογίας εισοδήματος φτάσουν στα επίπεδα, που συζητούν κυβέρνηση και δανειστές, η απώλεια εσόδων λόγω φοροδιαφυγής θα μεγαλώσει και τα λουκέτα θα αυξηθούν.

• Κόκκινα δάνεια: το επιμελητήριο προτείνει συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, που έχει κατατεθεί στην Κυβέρνηση.

• Προσφυγικό: Ο πρόεδρος του Ο.Ε.Ε., Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε λόγο για ανυπαρξία κράτους και οργάνωσης, που επιτρέπει σε ιδιωτικούς φορείς και ΜΚΟ να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, υποκαθιστώντας το κράτος, και χαρακτήρισε ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη την κατάσταση, που επικρατεί στην Ειδομένη. Αναφέρθηκε και στην προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία του επιμελητηρίου, για συλλογή ρουχισμού και τροφίμων, που θα σταλούν στην Ειδομένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News