default-image

Μαριάς: Άμεση αποπομπή Μουζάλα εδώ και τώρα

Ελλάδα
Μαριάς: Άμεση αποπομπή Μουζάλα εδώ και τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αποπομπή Μουζάλα εδώ και τώρα επέμενε για άλλη μια φορά ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς σε συνέντευξη του στο Ρ/Σ στο Κόκκινο.

Ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είπε ότι είναι απαράδεκτο και πολιτικά καταδικαστέο ένας Έλληνας υπουργός και εν προκειμένω ο κ. Μουζάλας υπό την επίσημη ιδιότητά του να αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» και να νομιμοποιεί έτσι την αλυτρωτική πολιτική των σκοπιανών. Μάλιστα επισήμανε ότι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές δίνουν καθημερινό αγώνα στην Ευρωβουλή προκειμένου στο πλαίσιο  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα Σκόπια να αποκαλούνται FYROM.

Αναφερόμενος στη σημερινή και αυριανή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες ο Νότης Μαριάς παρατήρησε ότι ο κ. Τσίπρας οφείλει να ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία καθώς μέχρι σήμερα συνολικά έχουν γίνει μόνο 937 μετεγκαταστάσεις. Ειδικότερα επισήμανε ότι πρέπει αν πιεστεί ο Ολάντ καθώς από τους 30.000 πρόσφυγες που υποτίθεται ότι θα έπαιρνε η Γαλλία κατά τη διαδικασία μετεγκατάστασης είχε δεχθεί μέχρι αρχές Φεβρουαρίου  μόνο 90!!! Ούτε καν ένα τσάρτερ.

Σε σχέση με τη διαδικασία επανεγκατάστασης από την Τουρκία στις χώρες της ΕΕ ο Νότης Μαριάς είπε ότι δεν πρέπει οι ροές στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας να συμψηφιστούν με τις μελλοντικές μετεγκαταστάσεις από Ελλάδα και Ιταλία.

Τέλος ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι η Ελληνική πλευρά θα πρέπει να επιμείνει στο άνοιγμα και τη λειτουργία του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων καθώς πρόκειται για νόμιμο διάδρομο μεταναστευτικών ροών που όχι μόνο συμφωνήθηκε στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου της 25ης Οκτωβρίου 2015 αλλά και επικυρώθηκε εν συνεχεία με την Απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Δεκεμβρίου 2015.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News