Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΕΛK ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρόεδρος της Ν.Δ., στη Σύνοδο, θα υποστηρίξει την εθνική στρατηγική όπως ορίστηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η θέση της Νέας Δημοκρατίας, για μια εθνική γραμμή στο προσφυγικό - μεταναστευτικό είναι σταθερή» δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, υπογράμμισε ότι το προσφυγικό έχει προσλάβει εθνικές διαστάσεις.

Όπως αναφέρουν οι κύκλοι της Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης στις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες «θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, μια κατάσταση, που είναι ντροπή για την Ευρώπη, ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και ντροπή για την Ελλάδα», μια κατάσταση, που όπως θα επισημάνει, είναι «αποτέλεσμα μιας αναποτελεσματικής, ακατάλληλης και ανίκανης κυβέρνησης».

 Θα τονίσει ακόμη ότι είναι απαραίτητη η βοήθεια προς την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και θα επιμείνει στην ανάγκη να υπάρξει απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, γιατί αλλιώς θα διαιωνίζεται για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη, η σημερινή απαράδεκτη, τραγική κατάσταση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό.

Σχόλια