Ελλάδα

Ανεβαίνουν οι εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας

"Απόβαση" στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο υπουργείο Παιδείας ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί Λασιθίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η ΟΛΜΕ Λασιθίου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 18 Μαρτίου και ώρα 1 το μεσημέρι, με στόχο τη διεκδίκηση και κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς.

Οι εκπαιδευτικοί Λασιθίου επίσης ζητούν την κατάργηση του νόμου 3848/10.

Άμεσα μέτρα στήριξης κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας

1.  Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι σε όλα τα σχολεία. Να αναρτηθεί η αφίσα της κινητοποίησης σε όλα τα εκπαιδευτικά δίκτυα.

2.  Η ΟΛΜΕ έχει ήδη εξαγγείλει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 14.00 και από τις 14.00 έως τις 17.00 για τη διευκόλυνση συμμετοχής στη διαμαρτυρία. Οι ΕΛΜΕ να στηρίξουν τη μετακίνηση των συναδέλφων στο Υπουργείο Παιδείας και με στάση εργασίας συμπληρωματικά στην στάση της ΟΛΜΕ.

3.  Να δημοσιοποιηθεί με κάθε τρόπο η παραπάνω κινητοποίηση (έντυπα, δηλώσεις μελών ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ).

Για την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ

Μετά την ενημέρωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, από τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκίνη για την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στην Νεάπολη και την επικοινωνία με το νέο προϊστάμενο Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Αϊβαλιώτη, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου, γνωστοποιεί ότι βλέπει με θετικό μάτι την ίδρυση κάθε σχολείου και τη σύσταση νέων τομέων και ειδικοτήτων.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λασιθίου αναφέρει:

«Θα πρέπει όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δήμος, Ββάθμια και λοιποί αρμόδιοι) που αιτούνται την ίδρυσή του να λαμβάνουν υπ' όψη τις ανάγκες της περιοχής, το μαθητικό δυναμικό, τις κτηριακές και εργαστηριακές εγκαταστάσεις, τον τρόπο μεταφοράς των μαθητών.

Επίσης θα πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψη και τα ομοειδή σχολεία που ήδη λειτουργούν  στο Νομό, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε στην ίδρυση ενός εσπερινού Λυκείου το οποίο απευθύνεται σε εργαζόμενους μαθητές.

Καμία ίδρυση σχολείου δεν θα πρέπει να δημιουργεί προβλήματα σε άλλα όμοια σχολεία, με κίνδυνο την αποδυνάμωσή τους και τη προοπτική να καταστούν στο άμεσο μέλλον μη βιώσιμα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Όπως μας διαβεβαίωσε ο νέος προϊστάμενος είναι κατ' αρχήν θετικός στην δημιουργία του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Θα το εξετάσει την επόμενη σχολική χρονιά, επειδή ανέλαβε καθήκοντα στις αρχές Φεβρουαρίου και δεν πρόλαβε να εξετάσει την πρόταση της ίδρυσης του για την σχολική χρονιά 2016-2017 (η προθεσμία υποβολής της πρότασης στο υπουργείο παιδείας ήταν μέχρι 18/1/2016 για την Β'βάθμια και 26/2/2016 για το Δήμο).

Σαν ΕΛΜΕ Λασιθίου παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης από κοντά σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

(Με την παραπάνω ανακοίνωση διαφώνησε ο οργανωτικός γραμματέας του Δ.Σ. κ. Βδοκάκης Μανώλης, που στηρίζει την ίδρυση του εσπερινού ΕΠΑΛ στην Νεάπολη, χωρίς επιφυλάξεις)».

Σχόλια