Ελλάδα

Ελληνική παρουσία στη Διεθνή Εκθεση Κρουαζιέρας στις ΗΠΑ

Για την προώθηση και προβολή  της Ελλάδας ως δημοφιλούς παγκόσμιου προορισμού κρουαζιέρας βρίσκεται στη Διεθνή Εκθεση Κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global  η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα  Κουντουρά.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 17 Μαρτίου Φορτ Λοντερντέιλ των ΗΠΑ, μετά από 27 χρόνια στο Μαϊάμι και αποτελεί τη μεγαλύτερη στο είδος της και σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της παγκόσμιας αγοράς. Η Ελλάδα συμμετέχει εφέτος με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Ενωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), ενώ έχει  σημαντικά ενισχυμένη παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις και επιχειρηματικές συναντήσεις.

 Η κυρία Κουντουρά και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας συναντήθηκαν την Τρίτη με εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων, μεταξύ των οποίων η πρόεδρος και  CEO της Crystal Cruises κυρία Εdie Rodriguez, ο πρόεδρος της Silverseas Cruises κ. Μanfredi Lefebvre και η πρόεδρος της  Carnival Cruises κυρία Christine Duffy.

 H αναπληρώτρια υπουργός επισήμανε τις σημαντικές προοπτικές ενίσχυσης των υπαρχόντων δρομολογίων και ανάπτυξης νέων δρομολογίων σε δημοφιλείς αλλά και ανερχόμενους ελληνικούς προορισμούς και λιμάνια, ενώ συνεχίζει την Τετάρτη τις συναντήσεις με τουριστικούς φορείς των ΗΠΑ και εκπροσώπους της διεθνούς κρουαζιέρας.

Συμμετοχή ΟΛΗ

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμμετέχει  στην Ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας «SEATRADE CRUISE GLOBAL 2016», η οποία πραγματοποιείται  από 14 έως 17 Μαρτίου, στο Fort Lauderdaleτης Φλόριντα (ΗΠΑ).

Η έκθεση αυτή, θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο η μεγαλύτερη στο θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα, καθώς λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 800 εκθέτες από 93 χώρες, με την υποστήριξη της «Cruise Lines International Association» και της «Florida - Caribbean Cruise Association».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εμπλεκόμενοι φορείς στην «αγορά» της κρουαζιέρας και στην ίδια διοργάνωση συνηθίζεται να ανακοινώνονται οι μελλοντικοί σχεδιασμοί και οι στρατηγικές επιλογές των εταιρειών κρουαζιέρας.

Τον  Οργανισμό, εκπροσωπούν  δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με  παρουσία  στο περίπτερο  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), σε συνεργασία   με  την Ένωση Λιμένων Ελλάδος ( ΕΛΙΜΕ).

Ο Ο.Λ.Η. έχει ήδη προγραμματίσει σειρά συναντήσεων με εταιρείες που δραστηριοποιούνται σημαντικά στον τομέα της κρουαζιέρας, με στόχο  να προβληθούν  τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ώστε να ληφθούν υπόψη για τον μελλοντικό τους  προγραμματισμό, προσδοκώντας αύξηση του τουρισμού κρουαζιέρας  και κατ΄ επέκταση την  ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.   

Συναντήσεις του ΓΓ ΕΟΤ στην ΙΤΒ

 Εν τω μεταξύ, η ανάπτυξη συνεργιών προώθησης του ελληνικού τουρισμού, το άνοιγμα νέων γραμμών και η συνδιοργάνωση ταξιδιών εξοικείωσης ήταν το θέμα των συναντήσεων του ΓΓ του ΕΟΤ, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ που ολοκληρώθηκε στις 13 Μαρτίου στο Βερολίνο. Ο κ. Τρυφωνόπουλος συναντήθηκε με το μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής και της Επιτροπής εξωτερικών Υποθέσεων κ. Jurgen Klimke, με τον οποίο αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση fam/press trips με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων και προορισμών στην Ελλάδα, με τον πρόεδρο του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων DRV κ. Norbert Fiebig, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι και το 2016 η Ελλάδα θα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών μεσογειακών προορισμών, καθώς και με τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γερμανικής τουριστικής αγοράς, αλλά και γερμανικών αεροπορικών εταιρειών.

Σχόλια