default-image

Χανιά: Συντονισμένες δράσεις για στήριξη των προσφύγων

Ελλάδα
Χανιά: Συντονισμένες δράσεις για στήριξη των προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συντονισμένη δράση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες αναλαμβάνουν, με πρωτοβουλία του δήμου, τοπικοί φορείς και οργανώσεις στα Χανιά.

Το γενικό πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα για τη συγκέντρωση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, «στόχος είναι η αποστολή της βοήθειας να γίνει οργανωμένα και θεσμικά, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα».

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρωθεί σε χώρους και σημεία που αναμένεται να ανακοινωθούν, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για τη συγκέντρωση των ειδών που θα αποσταλούν ορίστηκε η Τετάρτη 23 Μαρτίου.

«Εκτός από θεσμικούς φορείς, οργανώσεις, συλλόγους και σωματεία, καλούμε και όσους πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια» ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα ληφθεί απόφαση για την έγκριση πίστωσης χρηματικού ποσού 7.000 ευρώ. Όπως εξήγησε, με αυτό το ποσό θα αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά και ανάγκες προκύψουν από τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και για τις αποφάσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης σχετικά με την ενίσχυση των προσφύγων, καθώς και για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη φιλοξενία ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στην πόλη. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στο αίτημα του δήμου για παραχώρηση χώρου στο πρώην Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων, σε περίπτωση που υπάρξει κύμα μεταναστών από την Αφρική στην Κρήτη.

Το κύμα αλληλεγγύης για τους μετανάστες έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στα Χανιά. Ήδη, δεκάδες φορείς, οργανώσεις και σωματεία έχουν αποστείλει και εξακολουθούν να συγκεντρώνουν απαραίτητα είδη. Παράλληλα, από σήμερα έως την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Κισάμου-Σελίνου, συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης που θα σταλούν σε σημεία όπου βρίσκονται πρόσφυγες, ενώ το απόγευμα της Κυριακής, 20 Μαρτίου, με πρωτοβουλία σωματείων και συλλογικοτήτων της πόλης των Χανίων οργανώνεται συναυλία στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου αντί για εισιτήριο θα προσφέρονται είδη πρώτης ανάγκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News