default-image

Ζητούν παραιτήσεις για το ''Μακεδονία''- συγνώμη του Μουζάλα

Ελλάδα
Ζητούν παραιτήσεις για το ''Μακεδονία''- συγνώμη του Μουζάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μείζον ενδοκυβερνητικό μέτωπο εξελίσσεται η «γκάφα» του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» με τον υπουργό να ζητάει συγνώμη μετα τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. «Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ.Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως "ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος». Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot, την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική".

Αποπομπή ζητάει ο Καμμένος

Και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος απαίτησε να αποπεμφθεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ζήτησε συγνώμη ο Μουζάλας

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά  τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τζίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός.«Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια «Μακεδονία». Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες.

Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» η θέση της Ένωσης Κεντρώων, σύμφωνα με το iefimerida.gr.

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα απαιτεί η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών.Εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, τονίζει σε ανακοίνωση της πως σε θέματα εξωτερικής πολίτικής δεν συγχωρούνται «γκάφες», ζητώντας παράλληλα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει ποια είναι η θέση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ, καθώς όπως λένε «δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα».

Ποτάμι:Το σαρδάμ δεν είναι λόγος παραίτησης

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παραιτηθεί ένας υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα σαρδάμ δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς. Εθνοκάπηλοι όλων των ειδών συμμαζευτείτε. Η χώρα έχει τραγικά προβλήματα μπροστά της, μην καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News