default-image

Σκόπια: Οργανωμένη η προώθηση προσφύγων στη χώρα

Ελλάδα
Σκόπια: Οργανωμένη η προώθηση προσφύγων στη χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική κόντρα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων έφερε η "έξοδος" των απελπισμένων προσφύγων της Ειδομένης, με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας να αφήνει αιχμές για οργανωμένη προώθηση των προσφύγων και την κυβέρνηση να αντικρούει κάθε τέτοιο σενάριο.

Αλαλούμ επικρατεί και με το ζήτημα της επιστροφής των προσφύγων αυτών από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα, καθώς κυβέρνηση διαψεύδει την επιστροφή των 1.500 ενώ τα Σκόπια να επιμένουν ότι η επαναπροώθησή τους έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Ν. Πόποφσκι εξαπέλυσε σήμερα επίθεση εναντίον της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για μαζική και οργανωμένη προώθηση προσφύγων, με σκοπό οι ομάδες μεταναστών να εισέλθουν στη χώρα μέσα παράνομων διελεύσεων. «Η συνέπεια αυτού είναι σαφής: ενθάρρυνση για χρήση παράνομων συνοριακών διαβάσεων με προορισμό τη Γερμανία και αλλού» προσθέτει ο σκοπιανός ΥΠΕΞ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι «περισσότεροι μετανάστες σε παραγκουπόλεις στη συνοριακή γραμμή ενθαρρύνουν μόνο το λαθρεμπόριο και επιδεινώνουν την ανθρώπινη μεταχείριση».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News