default-image

Κ. Λουκόπουλος: Προσφυγικό και Γεωπολιτική ρευστότητα 

Κρήτη
Κ. Λουκόπουλος: Προσφυγικό και Γεωπολιτική ρευστότητα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της δεν μπορεί να μένει απλά προσκολλημένη  στην ανθρωπιστική διάσταση του προσφυγικού την ώρα που η Ε.Ε. χωρίς πολιτική για το θέμα αλλάζει άρδην στάση ιδίως μετά τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γερμανία την Κυριακή, δηλώνει μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο αναλυτής θεμάτων Ασφάλειας και Γεωπολιτικής συντονιστής στο Liberal.gr  Κωνσταντίνος Λουκόπουλος .

Όπως είπε δεν μπορεί με την αρωγή της Ελλάδας η Τουρκία να εμφανίζεται ως λύση του προσφυγικού , ενώ είναι οργανικό μέρος ενός προβλήματος που το χρησιμοποιεί για την αναθεωρητική της πολιτική στο Αιγαίο.

Κανονικά ο ρόλος της Τουρκίας και στη Συρία αλλά και στις προσφυγικές ροές θα έπρεπε να έχει υποδειχθεί από την Ελλάδα μέχρι και στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

 Παράλληλα ανέλυσε γιατί το χτύπημα στη Άγκυρα ο Ερντογάν  θα το χρησιμοποιήσει για περισσότερα παζάρια με τους Ευρωπαίους που στο προσφυγικό του έχουν παραδοθεί απόλυτα , αρκεί να μην έχουν το θέμα στην «αυλή» τους, ενώ  παρουσίασε γιατί κατά την γνώμη του η ανακοίνωση Πούτιν για αποχώρηση Ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία εξυπηρετεί και τις κινήσεις των ΗΠΑ προς τη Συριακή αντιπολίτευση για διευθέτηση της κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News