Ελλάδα

Εκατοντάδες πρόσφυγες συγκεντρωμένοι στο χωριό Χαμηλό

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν έως και αυτή την ώρα συγκεντρωμένοι στο χωριό Χαμηλό, της περιοχής της Ειδομένης απ' όπου σήμερα το απόγευμα Σύριοι, Ιρακινοί, Αφγανοί, Πακιστανοί και βορειοαφρικανοί πέρασαν στο έδαφος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Στο χώρο βρίσκονται διμοιρίες της ελληνικής αστυνομίας και από την πίσω πλευρά των συνόρων έχει αναπτυχθεί στρατός και αστυνομία της ΠΓΔΜ ώστε να αποτρέψουν την είσοδο και άλλων προσφύγων από τον καταυλισμό της Ειδομένης.

Εντωμεταξύ ομάδες προσφύγων και μεταναστών συρρέουν πεζή παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και αυτή την ώρα από τις περιοχές του Πολυκάστρου και γενικότερα του νομού Κιλκίς με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να περάσουν και εκείνοι από παράπλευρες διαβάσεις στην FYROM.

Η απελπισία τους οδήγησε να βρουν μια νέα δίοδο. Τις τελευταίες ώρες, αψηφώντας τους κινδύνους, εκατοντάδες πρόσφυγες διασχίζουν τους χείμαρρους της ελληνοσκοπιανής μεθορίου. Κινούνται χέρι - χέρι και κρατιούνται από σκοινιά για να μην παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά. Οι αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν πως λαμβάνουν ήδη μέτρα επαναπροώθησής τους. Παράλληλα, συνέλαβαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που πέρασαν σε σκοπιανό έδαφος καθώς κατέγραφαν τις εξελίξεις.

Σχόλια