default-image

Μυτιλήνη: Τέσσερις συλλήψεις μεταναστών για πλαστά έγγραφα

Ελλάδα
Μυτιλήνη: Τέσσερις συλλήψεις μεταναστών για πλαστά έγγραφα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα τέσσερις συλλήψεις μεταναστών πραγματοποίησαν χθες Σαββάτο και προχθές στα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Πειραιά, στελέχη του λιμενικού.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν Πακιστανοί με πλαστές ροζ κάρτες, δηλαδή πλαστά έγγραφα προσωρινής διαμονής. Έγγραφα τα οποία θα τους εξασφάλιζαν την προσωρινή διαμονή τους τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Τρεις συνελήφθησαν προχθές, Παρασκευή το βράδυ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, από στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης. Ένας ακόμη 30χρονος συνελήφθη χθες στο λιμάνι του Πειραιά, αυτός με έξι πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα. Ο 30χρονος είχε προορισμό τη Μυτιλήνη και πάνω του βρέθηκαν και δύο ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Μυτιλήνη για Πειραιά, για πρόσωπα που ήταν ίδια με αυτά που αναγράφονταν στα πλαστά έγγραφα.

Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι τρεις Πακιστανοί που είχαν συλληφθεί το πρωί της Παρασκευή στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έξω από το χοτ σποτ στη Μόρια, κι αυτοί με πλαστές ροζ κάρτες.

Όπως μετέδωσε ο σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, στον εξωτερικό χώρο του χοτ σποτ στη Μόρια παραμένουν πάνω από 450 μετανάστες από το Πακιστάν, οι οποίοι δεν πάνε να καταγραφούν στο χοτ σποτ, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και στη συνέχεια την απέλαση τους. Ας σημειωθεί επίσης ότι 50 Πακιστανοί οδηγήθηκαν χθες με το πλοίο της γραμμής από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα προκειμένου να απελαθούν στην Τουρκία τις επόμενες μέρες.

Τέλος χθες Σαββάτο το μεσημέρι, συνελήφθησαν έξω από το χοτ σποτ της Μόριας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυτιλήνης, τρεις Έλληνες οι οποίοι πουλούσαν στους μετανάστες και στους πρόσφυγες κάρτες κινητής τηλεφωνίας, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News