default-image

Απάνθρωπη επίθεση Τούρκων σε πρόσφυγες (video)

Ελλάδα
Απάνθρωπη επίθεση Τούρκων σε πρόσφυγες (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ανατριχιαστικό ερασιτεχνικό βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες μέσω της ιστοσελίδας του BBC καθώς αποκαλύπτει απάνθρωπη επίθεση από τούρκους λιμενοφύλακες σε βάρος προσφύγων που βρίσκονται μέσα σε φουσκωτό και προσπαθούν να κατευθυνθούν προς τις ελληνικές ακτές.

Οι Τούρκοι  χτυπούν με κοντάρια τους επιβαίνοντες, που προσπαθούν έντρομοι να ξεφύγουν. Το βίντεο έχει μικρή διάρκεια, περίπου 30 δευτερολέπτων όμως αποτυπώνει τον τρόμο και τον πανικό των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν με το μικρό φουσκωτό το οποίο λίγο έλειψε να ανατραπεί.

Όπως φαίνεται οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να φτάσουν στη Λέσβο όπου ενημέρωσαν τους εθελοντές διασώστες και λίγο αργότερα το βίντεο έφτασε στα χέρια του ανταποκριτή του ΒBC, και από εκεί σε κάθε γωνιά της υφηλίου

Το διεθνές δίκτυο ζήτησε εξηγήσεις από την τουρκική ακτοφυλακή η οποία επιβεβαίωσε πως το περιστατικό εκτυλίχθηκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα ωστόσο υποστήριξε πως «στόχος ήταν να σταματήσουν το φουσκωτό χωρίς να τραυματίσουν τους επιβαίνοντες».  Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για «προβλεπόμενη διαδικασία»  κατά την οποία δένονται οι λέμβοι σε σκάφη της τοπικής ακτοφυλακής ώστε να οδηγηθούν  πίσω στις τουρκικές ακτές, όμως το συγκεκριμένο φουσκωτό «δεν σταμάτησε τη μηχανή και συνέχισε να πλέει προς την Ελλάδα»

Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News