Ελλάδα

"Να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο" κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας

Στην κρίση που βιώνει η χώρα αλλά και η Ευρώπη αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του στη Γαλλία.

Μετά την ολοκλήρωση της τετράωρης συνάντησης των σοσιαλδημοκρατών, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, στην Προεδρία της Δημοκρατίας, απερχόμενος ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη.

Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι εξ αιτίας των παράλληλων κρίσεων, της προσφυγικής και της οικονομικής. Η δε Ελλάδα εξ' αιτίας και της γεωγραφικής τοποθεσίας, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων.

Οι κρίσεις αυτές αναδεικνύουν με έναν εύγλωττο τρόπο, τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση.

Οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να αναδείξουν τόσο την ανάγκη να επιστρέψουμε στις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης, που είναι η αλληλεγγύη, η δημοκρατία, η κοινωνική συνοχή, όσο και να υψώσουμε ένα τείχος σε πολιτικές οικονομικές, που στρώνουν το έδαφος στην ακροδεξιά, η οποία σήμερα απειλεί το μέλλον της Ευρώπης. Είναι αποδεδειγμένο από την ίδια τη ζωή, ότι ο καταλύτης του ευρωσκεπτικισμού δεν είναι όλοι όσοι θέλουν πολιτικές ενάντια στη λιτότητα και υπέρ της κοινωνικής συνοχής.

Και συνεχίζει:

Η Ελλάδα, ακριβώς επειδή βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κρίσεων, έχει ως φυσικούς συμμάχους τις προοδευτικές δυνάμεις και τις προοδευτικές κυβερνήσεις. Συνεπώς, μόνο κέρδη μπορούμε να έχουμε από τη δυνατότητα να χαράξουμε μαζί ένα σχέδιο, μέσα από ένα κοινό μέτωπο ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των μεγάλων κοινών απειλών σήμερα στην Ευρώπη».

Σχόλια