default-image

Καμπανάκι για τον υποσιτισμό παιδιών στην Ελλάδα

Ελλάδα
Καμπανάκι για τον υποσιτισμό παιδιών στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι στους δέκα Έλληνες μαθητές το 2013 - 2014 δεν είχαν πρόσβαση σε τροφή επαρκούς ποιότητας, σύμφωνα με το «Ερευνητικό Ίδρυμα Prolepsis».

Επιπλέον, για τη σχολική χρονιά 2014 - 2015 το 53% των οικογενειών των μαθητών αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πλήττονται από πείνα.

Στο ζήτημα του υποσιτισμού των μαθητών αναφέρθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ο υποσιτισμός στην Ελλάδα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

 «Αυτό αποδεικνύει ότι οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις για παροχή οπωροκηπευτικών προϊόντων ακόμη και γαλακτοκομικών προϊόντων στα σχολεία της Ελλάδας είναι ημίμετρα και δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού των παιδιών στην Ελλάδα, η οποία πλέον Ελλάδα αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ανθρωπιστική κρίση. Πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η εξάλειψη του υποσιτισμού στα σχολεία δεν μπορεί να περιμένει, καθώς η υγεία των παιδιών τίθεται σε κίνδυνο.» επεσήμανε.

Καταλήγοντας, ο κ. Μαριάς τόνισε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βγάλει η τρόικα τη θηλιά του χρέους από την Ελλάδα, να σταματήσει η μερκελική λιτότητα και η ασφυξία της Ελληνικής οικονομίας, ενόψει μάλιστα της κρίσιμης κατάστασης που προκαλεί στην Ελλάδα το προσφυγικό ζήτημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News