Ελλάδα

Κεφαλογιάννης: Ας σταματήσουν οι Σκοπιανοί να ψάχνουν ψευτοάλλοθι

«Ο Σκοπιανός πρόεδρος, αντί να κοιτά τα ελλείμματα δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, κατασκευάζει για εσωτερική κατανάλωση εχθρούς. Παραμένει στη λογική της σκιαμαχίας», σχολιάζει σε γραπτή του δήλωσή του, ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σκοπιανός πρόεδρος σε γερμανική εφημερίδα.


«Η Ελλάδα και η διαφορά για το θέμα του ονόματος δεν ευθύνονται για την πολύχρονη εμπλοκή της ενταξιακής πορείας των Σκοπίων. Το ζήτημα του ονόματος είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο θα λυθεί με βάση τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», τονίζει ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Τα Σκόπια μόνα τους μπλοκάρουν την ενταξιακή τους πορεία. Λόγω του σαφούς ελλείμματος Δημοκρατίας που δεν συνάδει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο όπως σαφώς αναφέρει η Έκθεση Προόδου. Σε μία σειρά από θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη, την Διαφάνεια, την ελευθερία του Τύπου, την προστασία των μειονοτήτων και τόσα αλλά», αναφέρει.


«Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι να ψάχνουν ψευτοάλλοθι και ας βαδίσουν τον ευρωπαϊκό δρόμο του εκδημοκρατισμού του πολιτικού τους συστήματος», καταλήγει στη δήλωσή του.

Σχόλια