default-image

ΠΓΔΜ, Σερβία, Κροατία θέλουν να στείλουν στην Ελλάδα 3.000 πρόσφυγες

Ελλάδα
ΠΓΔΜ, Σερβία, Κροατία θέλουν να στείλουν στην Ελλάδα 3.000 πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν έκλεισε οριστικά, όπως όλα δείχνουν, ο «βαλκανικός δρόμος», καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ξανανανοίξει. Oχι όμως για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη, αλλά για να γίνουν επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ μετά το κλείσιμο των συνόρων, δεν αναλαμβάνουν ούτε τη φιλοξενία ενός μικρού αριθμού προσφύγων και θέλουν να επαναπροωθήσουν στην Ελλάδα περίπου 3.000 Σύρους, Ιρακινούς και κυρίως Αφγανούς.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι στο κέντρο προσφύγων της Κροατίας, στο Σλαβόνσκι Μπροντ, στα σύνορα με τη Σερβία βρίσκονται 408 άτομα.

Στη Σερβία σε διάφορα κέντρα (στο κέντρο πρώτης υποδοχής του Πρέσεβο κοντά στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και στο Σιτ στα σύνορα Σερβίας - Κροατίας) βρίσκονται 1.638 άτομα.

Στην ΠΓΔΜ, εδώ και τρεις εβδομάδες, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο κέντρο προσφύγων του Ταμπανόβσκι, στα σύνορα με τη Σερβία, 1.047 άτομα, κυρίως Αφγανοί, στους οποίους δεν επέτρεψαν να περάσουν οι Αρχές της Σερβίας και τους έστειλαν πίσω στην ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι Αφγανοί του Ταμπανόβσκι αρνούνται να μεταφερθούν στα νότια στα σύνορα με την Ελλάδα και έτσι χθες το πρωί 40 από αυτούς δραπέτευσαν και μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η τύχη τους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μία ομάδα 450 προσφύγων που εγκλωβίστηκε με το κλείσιμο των συνόρων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, αρνούνται να εγκαταλείψουν το σημείο και παραμένουν εκεί υπό άθλιες συνθήκες.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News