default-image

Σχοινάς: Τα κράτη πρέπει να μιλούν μεταξύ τους

Ελλάδα
Σχοινάς: Τα κράτη πρέπει να μιλούν μεταξύ τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη συνεννόησης ανάμεσα στα κράτη που βρίσκονται κατά μήκος του Διαδρόμου των δυτικών Βαλκανίων επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να μιλάνε μεταξύ τους αντί να «κάνουν πράγματα το ένα στο άλλο».

Ερωτηθείς εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μοιράζεται την άποψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ότι πρέπει να ευχαριστήσουμε τα εν λόγω κράτη, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στη φράση της τελικής δήλωσης της συνόδου κορυφής της Δευτέρας, περί τέλους στην παράτυπη ροή των μεταναστών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δήλωση «διαπίστωσης» και όχι «πρόθεσης».

Παράλληλα, επανέλαβε τη δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «είναι ξεκάθαρο πως οι μονομερείς ενέργειες δεν προσφέρουν λύσεις».

Αναφερόμενος στην Ειδομένη, ο κ. Σχοινάς σημείωσε πως η «ανθρωπιστική καταστροφή λαμβάνει χώρα σε ελληνικό έδαφος» και πως η Ελλάδα είναι αυτή που πρέπει να επωμιστεί αυτό το βάρος, αν και «ασύμμετρο», με τη συνδρομή της ευρωπαϊκής βοήθειας.

«Κινητοποιούμε» όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία «έκτακτης ανάγκης» έτσι ώστε να βοηθήσουμε «βραχυπρόθεσμα» όσους βρίσκονται στην «τρομερή» αυτή κατάσταση, τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει την «καλύτερη χρήση όλων αυτών των εργαλείων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News