Ελλάδα

Λ.Κουμαντάκης: Όταν τα προσφυγικά χέρια σου προσφέρουν νερό

Μια απίστευτη στιγμή, ενδεικτική του ότι η ανθρωπιά δεν χάθηκε κι ανταποδίδεται ακόμη κι όταν δεν έχεις τίποτα να δώσεις, περιέγραψε μιλώντας στο Ράδιο 98,4 και το Γιώργο Σαχίνη ο απεσταλμένος του ομίλου της "ΚΡΗΤΗ TV"  στην Ειδομένη, Λευτέρης Κουμαντάκης.

«Χτες το βράδυ», είπε ο Λευτέρης «είχαμε τη ζωντανή σύνδεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV", έξω από το νοσοκομείο του Κιλκίς. Μιλούσαμε με τη συνάδερφο Κατερίνα Σαλαπάτα για σχεδόν 25 λεπτά. Όλη αυτή την ώρα είχαν μαζευτεί γύρω μου αρκετοί πρόσφυγες που με άκουγαν να μιλώ. Μόλις κλείσαμε τη σύνδεση και σταμάτησα, άρχισαν να με χειροκροτούν και κάποιος από αυτούς έσπευσε να μου φέρει ένα ποτήρι νερό γιατί κατάλαβαν ότι το χρειαζόμουν μετά από τόση ώρα!», πρόσθεσε.

Κι ύστερα, συγκινημένος ο Λευτέρης που παίρνει και μας παραδίδει μαθήματα ζωής σ' αυτή του την αποστολή πρόσθεσε «Σκέψου! Αυτοί οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, που δεν έχουν τίποτα, που μέρες τώρα τρέφονται μ' ένα απλό σάντουιτς που τους δίνουν, νοιάστηκαν για μένα που μιλούσα τόση ώρα κι έσπευσαν να μου δώσουν νερό»..

Γιατί μπορεί να μη μιλάμε την ίδια γλώσσα, μπορεί να μην κατάλαβαν παρά δυο - τρεις σκόρπιες λέξεις «Ειδομένη, πρόσφυγες, Συρία..», όμως δεν είναι δύσκολο οι άνθρωποι αυτοί να νιώσουν πως η "ΚΡΗΤΗ ΤV" πήγε εκεί για να φωτίσει το δράμα τους, να πει την αλήθεια και να ενώσει τη φωνή της μ' όσους ζητούν εδώ και τώρα να είναι προτεραιότητα για όλους οι άνθρωποι.

Εκεί στην Ειδομένη, πίσω στη Λέσβο, πέρα στην Τουρκία, στην πατρίδα τους τη Συρία , όλοι αυτοί , οι "πρόσφυγες"  στα μάτια τα δικά μας , είναι πάνω από όλα άνθρωποι!

ΜΚ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια