Ελλάδα

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη για τη Σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας

«Το προσφυγικό είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, αλλά και πρόβλημα διεθνές. Που απαιτεί ευρωπαϊκή λύση. Απαιτεί, όμως, και λύση σύμφωνα με τους κανόνες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε παρέμβασή του, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.-Τουρκίας.

«Βρεθήκαμε απροετοίμαστοι. Αλλά τώρα απαιτείται περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Η συμφωνία με την Τουρκία δεν περιλαμβάνει τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Δεν περιλαμβάνει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας του ΟΗΕ. Που η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει υπογράψει και κυρώσει», αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ανατολίτικων παζαριών. Η Ευρώπη δεν μπορεί δώσει λευκή επιταγή στην Τουρκία. Έχει μαζί της εταιρική σχέση. Δεν έχει σχέση εξάρτησης. Οι χώρες του Βίζεγκραντ παραβιάζουν τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα. Την Ευρώπη της αλληλεγγύης», τονίζει ο ευρωβουλευτής.

«Η κατάσταση στην Ειδομένη δεν μας τιμά. Δεν τιμά την Ευρώπη. Αλλά τη λύση θα την δώσουμε όλοι εμείς. Περιμένουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής στις 17 και 18 Μαρτίου. Ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες», καταλήγει στην τοποθέτησή του.

Σχόλια