Ελλάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ:Δεν υφίσταται θέμα υγειονομικής βόμβας στην Ειδομένη

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιος Γιαννόπουλος για την δημόσια υγεία αναφερόμενος στην Ειδομένη και το φόβο μην προκύψουν σοβαρές ασθένειες λόγω των άσχημων συνθηκών υγιεινής.

Όπως διαβεβαίωσε κατά την επίσκεψή του στον καταυλισμό «δεν υφίσταται θέμα υγειονομικής βόμβας στην Ειδομένη», ανακοινώνοντας ότι δύο κινητές μονάδες της υπηρεσίας, με τρεις γιατρούς και τρεις νοσηλευτές, θα σταθμεύουν καθημερινά στην περιοχή.

«Επιτηρούμε επιδημιολογικά το φαινόμενο και είμαστε εδώ για να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα και να περιχαρακώσουμε την απειλή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος. Πρόσθεσε δε σύμφωνα με το epoptes.wordpress.com ότι οι λοιμώξεις που πλήττουν κυρίως τα παιδιά είναι αντιμετωπίσιμες και υπάρχει επάρκεια στα φαρμακευτικά σκευάσματα.

«Βασικό ζήτημα βέβαια για τη δημόσια υγεία είναι το πλύσιμο των χεριών» συμπλήρωσε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι τις επόμενες μέρες θα βελτιωθεί η κατάσταση αλλά και οι πρόσφυγες θα εξοικειωθούν με τις επικρατούσες συνθήκες, ότι δηλαδή τα σύνορα κλείνουν και θα μεταφερθούν σε στεγασμένες μονάδες.

«Μας απασχολεί ιδιαίτερα και ο εμβολιασμός των παιδιών και έχουμε ήδη προβεί σε εμβολιασμούς» κατέληξε.

Σχόλια