default-image

Το σχολείο των ρεκόρ όπου οι εργασίες ξεκινούν και παγώνουν

Κρήτη
Το σχολείο των ρεκόρ όπου οι εργασίες ξεκινούν και παγώνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι το στολίδι που υπέστη βάναυσες λεηλασίες, «παλεύει» με τη γραφειοκρατία, το κτίριο που ετοιμάζεται να στεγάσει τα χαμόγελα δεκάδων παιδιών αλλά οι εργασίες ξεκινούν και έπειτα «παγώνουν» ,για να ξεκινήσουν στη συνέχεια εκ νέου. Το neakriti.gr με συνεχή ρεπορτάζ έχει αναφερθεί στην προεία των εργασιών του 3ου Ειδικού Δημοτικού και του 2θέσιου Ειδικού Νηπιαγωγείου στις Τρεις Βαγιές  που αποτελεί σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» καθώς θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί από το 2014.

Τι κι αν οι γονείς παιδιών με αναπηρία περιμένουν εναγωνίως το πολυπόθητο  έργο καθώς το σχολείο θα φιλοξενήσει τα όνειρα και τις ελπίδες δεκάδων παιδιών, οι εργασίες προχωρούν αλλά με δυσκολία.  

Χάθηκε μια ακόμη σχολική χρονιά

Ζητούμενο είναι πλέον να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς καθώς αφού χάθηκε η φετινή σχολική χρονιά, ο στόχος που τίθεται πλέον είναι για την επόμενη, ώστε να μπορέσει να ανοίξει τις πύλες του στα παιδιά και να γεμίσει με χαρούμενες παιδικές φωνές.

Ενδεικτικά όπως έχει γράψει το neakriti.gr ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων παρέπεμπε στη δημοτική Αρχή Ηρακλείου, επισημαίνοντας ότι ο προηγούμενος ανάδοχος δεν ολοκλήρωσε το έργο αφού υπήρχαν προβλήματα με τη χρηματοδότηση.

Παραδίδεται το Μαϊο;

Το κτίριο κατασκευάζεται από τον ΟΣΚ και αναμένεται με την ολοκλήρωση να παραδοθεί στο δήμο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη «ο διευθυντής του σχολείου ήρθε σε επαφή μαζί μας καθώς εκτιμάται ότι θα παραδοθεί το Μάϊο (ενδεχομένως να λειτουργήσει το Σεπτέμβριο) και απαιτείται βοήθεια και συνεργασία για τη μετακόμιση. Μακάρι να παραδοθεί το σχολείο καθώς και και μόνο που είναι ειδικό έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι πάντως πολύπαθο σχολείο».  

Οι εργασίες ξεκινούν και σταματούν...

Πρόκειται για ένα έργο 4,7 εκατ. ευρώ, με τη συγχρηματοδότηση  της Ε.Ε οι εργασίες του οποίου σταμάτησαν το 2012 και ξεκίνησαν εκ νέου λίγο αργότερα.Οι εργασίες πάντως ευτυχώς έχουν προχωρήσει σε σχέση με το 2014 όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν 2 χρόνια πριν. Μάλιστα τότε το κτίριο είχε λεηλατηθεί.

Το έργο - φάντασμα το 2014

Ο χρόνος ωστόσο κυλά αργά και οι ρυθμοί θα πρέπει να επισπευστούν ώστε οι γονείς των παιδιών να δουν επιτέλους το έργο να ολοκληρώνεται και κάτοικοι της περιοχής να δουν το "στολίδι"να παίρνει τη θέση του κτιρίου φαντάσμος που έβλεπαν τόσα χρόνια.  

Ρεπορτάζ:Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News