Ελλάδα

Παραδέχεται τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία της Μεσαράς το υπ.Παιδείας

Κενά εκπαιδευτικών εξακολουθούν να υπάρχουν τρεις μήνες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς στα Γυμνάσια Μοιρών και Τυμπακίου. Ερώτηση για τις κινητοποιήσεις των μαθητών των εν λόγω Γυμνασίων έκανε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης προς τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός παραδέχεται τις ελλείψεις.

Στην απάντησή του ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλης επισημαίνει ότι «Ειδικότερα, στα δημόσια σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στα μουσικά σχολεία στο νομό Ηρακλείου έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, για τις ανάγκες της Γενικής Παιδείας, 187 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Τα κενά στα ανωτέρω σχολεία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Γυμνάσιο Τυμπακίου

Γυμνάσιο Μοιρών

ΠΕ 01 (Θεολόγων): 6 ώρες

ΠΕ 08 (Καλλιτεχνικών): 14 ώρες

ΠΕ 08 (Καλλιτεχνικών): 16 ώρες

ΠΕ 11 (Φυσικής Αγωγής): 6 ώρες

ΠΕ 11 (Φυσικής Αγωγής): 9 ώρες

ΠΕ 15 (Οικιακής Οικονομίας): 15 ώρες

ΠΕ 15 (Οικιακής Οικονομίας): 1 ώρα

ΠΕ 16 (Μουσικής): 12 ώρες

ΠΕ 16 (Μουσικής): 16 ώρες

ΠΕ02.50 (Φιλολόγων ΕΑΕ): 23 ώρες

ΠΕ03.50 (Μαθηματικών ΕΑΕ): 16 ώρες

Σημειώνεται ότι η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφορά στην κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν καθόλη την διάρκεια του διδακτικού έτους.

Κατά συνέπεια, στην παρούσα φάση το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επεξεργάζεται προτάσεις για την βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου των διορισμών και των προσλήψεων εκπαιδευτικών της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Δυστυχώς, είναι εμφανής η απουσία μέριμνας και προγραμματισμού για την κάλυψη των κενών και ιδίως σε θέματα ειδικής αγωγής, όπου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα κενά εκπαιδευτικών και μάλιστα σε βασικά μαθήματα, όπως τα φιλολογικά και τα μαθηματικά.

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη

http://www.parliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/9506644.pdf

Σχόλια