default-image

Στην Αθήνα η Βικτώρια Νούλαντ

Ελλάδα
Στην Αθήνα η Βικτώρια Νούλαντ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα αναμένεται η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ όπως ανακοίνωσε το State Department χθες το βράδυ.

Η κ. Νούλαντ, που ασχολείται συστηματικά με τα θέματα του ΝΑΤΟ, με το Κυπριακό, το Σκοπιανό και έχει επιφορτιστεί και με το προσφυγικό, θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα και την Πέμπτη.

Θα προηγηθεί η επίσκεψή της στην Μάλτα, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συναντηθεί με αξιωματούχους της χώρας για να συζητήσουν διμερή και περιφερειακά θέματα.

Αναφορικά με το ταξίδι της Αμερικανίδας υφυπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα, η ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών των ΗΠΑ τονίζει ότι θα συζητήσει ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Νούλαντ προτίθεται να επισκεφθεί και τους πρόσφυγες από τη Συρία στην Ειδομένη, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News