default-image

42χρονος νεκρός από ηλεκτροπληξία

Ελλάδα
42χρονος νεκρός από ηλεκτροπληξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα 6.000 βολτ 42χρονος εργαζόμενος κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Το τραγικό συμβάν συνέβη σύμφωνα με το in.gr το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν τη λήξη της απογευματινής βάρδιας όταν μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Για τις συνθήκες του ατυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.

Οργή για τον θάνατο 42χρονου εργαζόμενου εκφράζει η ΓΕΝΟΠ και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να διαφυλάξει τους εργαζόμενους και την κυβέρνηση να συγκροτήσει την επιτροπή κρίσεως εργατικών ατυχημάτων.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημά μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου.

Όπως τονίζει, η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιωθούν καταστάσεις στους χώρους εργασίας και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος, αλλά, όπως υποστηρίζουν, «χωρίς τις καίριες και καθοριστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν από πλευράς Διοίκησης, δεν μπορεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News