Ελλάδα

Ν. Μαριάς για την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κατά την περίοδο της χρηματοοικονομικής κρίσης που διανύουμε και κυρίως στις χώρες που έχουν φτωχοποιηθεί από τα μνημόνια οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα καθώς τα δικαιώματά τους θίγονται καθημερινά τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εργασιακό επίπεδο επισήμανε με σημερινή του oμιλία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «στον εργασιακό χώρο, διαπιστώνεται ένα μισθολογικό χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα που ανέρχεται στο 16,4% και ένα αντίστοιχο συνταξιοδοτικό χάσμα που ανέρχεται στο 39%. Επιπλέον, στους χώρους εργασίας παρατηρούνται διακρίσεις όσον αφορά τη διαδικασία πρόσληψης, ενώ σε χώρες όπως η Ελλάδα που πλήττεται από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει ωθήσει τις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες να διαθέτουν πάνω από το 80% του ετήσιου εισοδήματός τους για ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι αγρότισσες.

Καταλήγοντας ο Νότης Μαριάς τόνισε: «Προκειμένου η Ε.Ε. να θέσει τέλος στις διακρίσεις που παρατηρούνται ανάμεσα στα δύο φύλα, θα πρέπει να σταματήσει να φτωχοποιεί τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Σχόλια