default-image

Η Κρήτη συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

Ελλάδα
Η Κρήτη συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνουν οι δήμοι και οι φορείς της Κρήτης.

Οι Δήμοι της Κρήτης προχωρούν στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης μετά από τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΕΔ στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, οι Υπηρεσίες και οι Εθελοντές ξεκινούν το δικό τους αγώνα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εγκλωβισμένους της Ειδομένης και των ελληνικών συνόρων.

Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου (εξαιρείται το τριήμερο της Αποκριάς) ο Δήμος Ηρακλείου θα συγκεντρώνει:

τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, ρύζι, μακαρόνια),γάλα εβαπορέ και γάλα σε σκόνη για τα βρέφη, μπιμπερό, είδη ρουχισμού για ενήλικες, ρούχα για μωρά και αδιάβροχα για την ενίσχυση, ανακούφιση και κάλυψη κάποιων αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ειδομένη.

Ο τόπος συγκέντρωσης είναι για τα τρόφιμα στο Δημοτικό Παντοπωλείο (Κόσμων 5 - τηλ.: 2810-355572) καθημερινά 9:00 με 13:30 και για το ρουχισμό στο ΚΑΠΗ Τάλως (Μάχης Κρήτης και Ηφαίστου - Καμίνια τηλ. 2810-315453) καθημερινά 09:00 με 14:30. Υπεύθυνη είναι η κ. Ειρήνη Παπαδοπούλου.

Δήμος Χερσονήσου και η Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου

Ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου απευθύνει έκκληση στους δημότες, κατοίκους, επαγγελματίες καθώς και σε όλους τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη διοικητική του περιφέρεια, για ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες με παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, είδη υγιεινής).

Συγκεκριμένα χρειάζονται:

1. ΤΡΟΦΙΜΑ: Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (συσκευασμένα σνακ), γάλα μακράς διαρκείας με συντήρηση εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλούρια, κράκερς, συσκευασμένοι ξηροί καρποί και συσκευασμένα αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες τόνου, ψαριών (όχι κονσέρβες χοιρινού), χυμοί και νερά (μικρές συσκευασίες).

2. ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ : μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια μιας χρήσης, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, αντισηπτικά μαντηλάκια σε μικρές συσκευασίες.

3. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ : υπνόσακοι, αδιάβροχα ενηλίκων, αδιάβροχα παιδικά, κάλτσες, εσώρουχα (αφόρετα), μάρσιπους για μωρά, μπιμπερό, σακίδια πλάτης, εσώρουχα ισοθερμικά, θερμικές κουβέρτες επιβίωσης.

Οι χώροι συγκέντρωσης του υλικού είναι: Τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες (Πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών), και τα Δημοτικά Καταστήματα (πρώην Δημαρχεία) στo Λιμ. Χερσονήσου, στα Μάλια και στην Επισκοπή.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται από τις 09/03/2016 έως και 15/03/2016 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8.00 π.μ έως 15.00μ.μ.

Υπεύθυνη συντονισμού: κ. Πλευράκη Δέσποινα, Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου.

Τηλέφωνο υπεύθυνης συντονισμού: 2810332138, 6973600255.

Αρμόδιοι υπάλληλοι: κ. Ιατράκη Ελίζα, Χερσόνησος, τηλ. 2897340045, κ. Ζαχαριάδης Γεώργιος, Μάλια, τηλ. 2897340215 κ. Νοικοκυράκη Ρένα, Επισκοπή, τηλ. 2813400701

Δήμος Μινώα Πεδιάδος

Ο δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και φορείς της περιοχής, πολιτιστικοί, αγροτικοί σύλλογοι κ.α., προχωράει στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

- Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, παιδικές τροφές, κονσέρβες, φρυγανιές κ.α.).

- Υγειονομικό υλικό (φάρμακα, γάζες, οινόπνευμα κ.α.).

- Είδη ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπάσματα - σκηνές.

- Είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, ξυραφάκια, πάνες για μωρά κ.α.).

Σημεία συγκέντρωσης:

1)   ΚAΠΗ Δ. Ε. Αρκαλοχωρίου. Υπεύθυνη: κα Τσιάγγα Μαρία, τηλ. 28910-23235.

2)   Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Υπέυθυνος:Πρωτοπρεσβύτερος Ψυλλάκης Πέτρος, τηλ. 28913-41163 και 6974753116.

3)   ΚΑΠΗ Δ. Ε. Καστελλίου. Υπεύθυνη κα Μαραυγάκη Ελένη, τηλ. 28910-32759.

4)   ΚΕΠ Θραψανού. Υπεύθυνη κα Φραγκιαδάκη Μαρίνα, τηλ. 28910-41838.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα ξεκινήσει από τις 09/03/2016 και θα λήξει στις 23/03/2016.

Υπεύθυνος συντονισμού της δράσης ορίζεται ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης & εθελοντισμού κ. Χρονάκης Αντώνιος. Όσοι από τους δημότες επιθυμούν να στηρίξουν τη δράση εθελοντικά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και στα τηλέφωνα 28910-22922 και 28910-23913.

Δήμος Μαλεβιζίου

Πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων μακράς διάρκειας, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες αναλαμβάνει και η δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου σε συνεργασία με όλα τα τοπικά συμβούλια του δήμου και τη σχολική κοινότητα.

Ο δήμαρχος κ. Κώστας Μαμουλάκης, με επιστολή που απέστειλε στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Μαλεβιζίου και στις αρμόδιες σχολικές επιτροπές του δήμου, τους ενημερώνει για τη σχετική απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Κρήτης και τους καλεί να ενημερώσουν τις τοπικές κοινότητες και να συγκεντρώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Το δράμα των προσφύγων που εξελίσσεται δίπλα μας, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους. Στο πλαίσιο της απόφασης της ΠΕΔ αναλαμβάνουμε κι εμείς ως Δήμος Μαλεβιζίου τη σχετική πρωτοβουλία και είμαι βέβαιος ότι κάθε Μαλεβιζιώτισσα και κάθε Μαλεβιζιώτης θα συμβάλει τα μέγιστα στην προσπάθεια».

Δήμος Κισάμου

Με το συμβολικό μήνυμα «περνάμε τα σύνορα», η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου-Σελίνου και επτά φορείς της περιοχής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία κοινή δράση, που αφορά τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Όπως ανακοινώθηκε, η δράση θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, στη βίλα Ξαγοράρη στην πόλη της Κισάμου και θα συγκεντρωθούν τα ακόλουθα είδη:

Ρουχισμός-εφόδια: Υπνόσακοι, αδιάβροχα ενηλίκων και παιδιών, κάλτσες, εσώρουχα, θερμικές κουβέρτες, σακούλες απορριμμάτων, πλαστικά πιάτα-ποτήρια, αλουμινένια σκαφάκια φαγητού, πλαστικά μαχαιροπίρουνα και χαρτοπετσέτες.

Είδη προσωπικής υγιεινής: Μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια και μπιμπερό.

Τρόφιμα: Τρόφιμα μακράς διαρκείας, σνακ, γάλα σε σκόνη, βρεφικές-νηπιακές τροφές σε βαζάκια, τσάι (απλό), χυμοί, κρουασάν, σταφίδες, μπισκότα, σπαγγέτι, κριθαράκι και ρύζι.

Είδη δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά: Μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και ξυλομπογιές.

Φάρμακα: Αντισηπτικά χεριών, φυσιολογικός ορός σε αμπούλες, γλωσσοπίεστρα και γάζες.

Δήμος Αγίου Νικολάου

Στο δήμο Αγίου Νικολάου και συγκεκριμένα στα σχολεία Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ Δήμου Αγίου Νικολάου, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου (Γραφείο κοινωνικής υπηρεσίας) και στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Λασιθίου 12:00-14:00, Αίθουσα Αντώνης Στρατάκης από 11/03-31/03 συγκεντρώνονται:

Φάρμακα: Αντιβιοτικά για μικρούς και μεγάλους, σιρόπι για το βήχα,αντιπυρετικά για μικρούς και μεγάλους, φυσιολογικό ορό για αποσυμφόρηση της μύτης

Τρόφιμα για βρέφη: Βρεφικές τροφές σε βαζάκια, βρεφικά γάλατα (κονσέρβα και σκόνη)

Αναλώσιμα: Βρεφικές πάνες Νο 1 & 2, μπιμπερό, πιπίλες

ΕΛΜΕ Χανίων

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια βοήθειας των προσφύγων και καθώς ήδη γίνεται δέκτης διενέργειας τέτοιων προσπαθειών από σχολεία του νομού, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προτείνει στους συναδέλφους:

•  Να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές με συζητήσεις που αφορούν στους πρόσφυγες, αν τυχόν δεν έχει ήδη γίνει.

• Να συντονίσουν μαζί με τους μαθητές ως τις 12/3 τη συγκέντρωση είτε ανά σχολείο είτε στα γραφεία της ΕΛΜΕ(1ο Γυμνάσιο Χανίων Πλατεία Αγοράς) από Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016 καθημερινά από 18:00 έως 20:00μμ ειδών πρώτης ανάγκης (Δείτε τη σχετική λίστα στο τέλος). Στη συνέχεια σε συνεννόηση με την ΕΛΜΕ και με ευθύνη της θα αποσταλούν στις περιοχές της Ελλάδας που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

• Διοργανώνουμε συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Σάββατο 12 Μαρτίου στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων Πλατεία Αγοράς στις 13:00μμ με συγκροτήματα μαθητών - εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, αντί για εισιτήριο μπορούν να φέρνουν τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συλλέξει.

Λίστα ειδών πρώτης ανάγκης που συλλέγονται:

1. Ρουχισμός & εφόδια

Sleepingbags, Αδιάβροχα ενηλίκων (πόντσο), Αδιάβροχα παιδικά, Κάλτσες (απορροφητικές), Εσώρουχα (από βιοτεχνία), Μάρσιπους για μωρά, Σακίδια πλάτης, Εσώρουχα ισοθερμικά, Θερμικές κουβέρτες επιβίωσης

2. Τρόφιμα

Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (σνακ), Γάλα σε σκόνη, Τσάι (απλό), Χυμοί, Κρουασάν, Σταφίδες, Μπισκότα, Μακαρόνια, Κριθαράκι

3. Είδη προσωπικής υγιεινής

Μωρομάντηλα, Χαρτομάντηλα, Χαρτί υγείας, Πάνες για μωρά, Ξυραφάκια, Σερβιέτες, Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες

Σαμπουάν, Αφρόλουτρα, Σαπούνι πλάκα, Μπιμπερό

 Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6948855387 / 6906794943

Η ΓΣΕΒΕΕ από κοινού με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, όπως και με άλλους φορείς παραγωγής εμπορίου:

?   Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

?   Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών

?   Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Τροφίμων

?   Ελληνικό Σύνδεσμο Βιομηχανικών Επώνυμων Προϊόντων

Ανέλαβαν την πρωτοβουλία του συντονισμού δράσεων - προσφορών των επιχειρήσεων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών των προσφύγων.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανιών συμμετέχει σε αυτή την πρωτοβουλία και απευθύνει κάλεσμα αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Τρόφιμα: παστεριωμένο γάλα 1lt μακράς διαρκείας σε χάρτινη συσκευασία που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια).

Είδη ατομικής υγιεινής: μωρομάντηλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες.

Λοιπά είδη: πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά ποτήρια.

Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται καθημερινά 09:00-13:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Χανίων στην οδό Ελ. Βενιζέλου 4 (κτίριο Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου), τρίτος όροφος, γραφείο 38. Για πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο 28210 57747.

ΟΝΕΔ Ηρακλείου: "Ο άνθρωπος πάνω απ' όλα"

Πρωτοβουλία και της ΟΝΝΕΔ για τους πρόσφυγες της Ειδομένης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως:

«Το δράμα των προσφύγων κορυφώνεται, οι εικόνες καθημερινά συγκλονίζουν. Σε αυτές τις στιγμές όλοι οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς καλούνται να συνδράμουν, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των ανθρώπων αυτών.

»Με αίσθημα αλληλεγγύης και στήριξης στους πρόσφυγες και τις οικογένειες τους, η ΟΝΝΕΔ στηρίζοντας το έργο του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ταξιδεύει την Πέμπτη 17 Μαρτίου στην περιοχή της Ειδομένης, με σκοπό να προσφέρει στον καταυλισμό των προσφύγων είδη προσωπικής υγιεινής.

Τα προϊόντα θα συλλέγονται στα κατά τόπους γραφεία των Νομαρχιακών Επιτροπών και στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΝΝΕΔ (Μεσογείων 15, Αθήνα)».

Δήμος Βιάννου: Συγκέντρωση βασικών ειδών για τους πρόσφυγες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου η σύσκεψη μεταξύ των φορέων του Δήμου και τους Εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, για την υλοποίηση της προσπάθειας συγκέντρωσης ειδών για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες που συγκεντρώνονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Την ευθύνη συλλογής τροφίμων αναλαμβάνει ο κάθε πρόεδρος της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με τον ιερέα εκ μέρους της Μητροπόλεως και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής.

Τον συντονισμό θα έχει επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Μανώλη Αγαπουλάκη τον φαρμακοποιό Μάνθο Γουρνιεζάκη, τον εκπρόσωπο από το Βλαχάκειο Πνευματικό Κέντρο Γιώργο Κοντονασάκη, και τον εκπρόσωπο της Μητροπόλεως πατήρ Ευτύχιο Τριγωνάκη.

Τα τρόφιμα και τα λοιπά είδη θα συγκεντρωθούν και θα συσκευασθούν στο Δημαρχείο Βιάννου. Η συλλογή θα πραγματοποιηθεί από της 10/03/2016 έως στις 18/03/2016. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι 2895/340.150 και 6944/683.407.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

*Είδη διατροφής: Φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα, τρόφιμα μακράς διαρκείας - Μικρές συσκευασίες με μέλι, παστέλι, σοκολάτες, ξηρούς καρπούς- Κονσέρβες - Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς γάλα μακράς διάρκειας  κ.λ.π. - Πλαστικές συσκευασίες για μερίδες φαγητού με καπάκι, πλαστικά πιρούνια και πλαστικά κουταλάκια. 

* Είδη ένδυσης/υπόδησης: Κουβέρτες φλις και σλιπινγκ μπανκς - Αδιάβροχα, χειμωνιάτικα μπουφάν και φόρμες (ανδρικά γυναικεία και παιδικά) - (πλυμένα και σιδερωμένα) - Αθλητικά παπούτσια - Εσώρουχα καινούργια ανδρικά, γυναικεία και παιδικά.

*Είδη ατομικής υγιεινής: Οδοντόκρεμες και οδοντόβουρτσες - Πετσέτες προσώπου - Χαρτί υγείας - Ατομικά σαπούνια - Σαμπουάν σε μικρές συσκευασίες - Σερβιέτες - Φακούς - Σφυρίχτρες (Για τα μωρά) - Βρεφικό γάλα και κρέμες (έτοιμα ή με άμεση διαδικασία παρασκευής) - Παιδικές τροφές σε γυάλινη συσκευασία - Μωρομάντηλα - Πάνες - Μπιμπερό - Πιπίλες

*Είδη φαρμακείου: Γάζες, σύριγγες, ιώδιο (π.χ. Betadine), αντιβιώσεις (π.χ. Amoxil, Augmentin,Claripen, Zinadol, Zithromax),και 

αντιφλεγμονώδη/παυσίπονα (Algofren, Depon, Mesulid, Panadol, Ponstan, Voltaren)

 Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες από τον Δήμο Πλατανιά

ΟΔήμος Πλατανιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες απευθύνει έκκληση στους δημότες, κατοίκους, επαγγελματίες καθώς και σε όλους τους συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται στη διοικητική του περιφέρεια, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, ρουχισμός, είδη υγιεινής).

Συγκεκριμένα χρειάζονται:

1. ΤΡΟΦΙΜΑ: Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (συσκευασμένα σνακ), γάλα μακράς διαρκείας με συντήρηση εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια, κρουασάν, φρυγανιές, παξιμάδια, κριτσίνια, κουλούρια, κράκερ, συσκευασμένοι ξηροί καρποί και συσκευασμένα αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες τόνου, ψαριών (όχι κονσέρβες χοιρινού), χυμοί και νερά (μικρές συσκευασίες). 

2. ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ: μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια μιας χρήσης, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, αντισηπτικά μαντηλάκια σε μικρές συσκευασίες.

3. ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ: υπνόσακοι, αδιάβροχα ενηλίκων, αδιάβροχα παιδικά, κάλτσες, εσώρουχα (αφόρετα), μάρσιπους για μωρά, μπιμπερό, σακίδια πλάτης, εσώρουχα ισοθερμικά, θερμικές κουβέρτες επιβίωσης.

Οι χώροι συγκέντρωσης του υλικού είναι το Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι και τα Δημοτικά Καταστήματα (πρώην Δημαρχεία) στoν Αλικιανό, στις Βουκολιές και στο Κολυμβάρι.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται από την Τρίτη 15/03/2016 έως και την Τρίτη 22/03/2016 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από ώρα 08.00 π.μ έως 14.30 μ.μ.  

Υπεύθυνος συντονισμού: Δασκαλάκης Νικόλαος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Πλατανιά

Αρμόδιοι υπάλληλοι & Τηλέφωνα Επικοινωνίας ανά δημοτική ενότητα:

  • ΔΕ Πλατανιά: κ. Καμπουράκης Γεώργιος, τηλ. 28213 40009
  • ΔΕ Βουκολιών: κα. Χατζηδάκη Αικατερίνη, τηλ. 28243 40011-40012
  • ΔΕ Κολυμβαρίου: κα. Παπαδοκωνσταντάκη Ανθή, τηλ. 28243 40104-108
  • ΔΕ Μουσούρων: κα. Κριαρά Σοφία, τηλ. 28213 41039-41010.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News