Ελλάδα

Ξεπέρασαν τους 33 χιλιάδες οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Τους 33 χιλιάδες ξεπέρασαν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης.

Από αυτούς 6.211 βρίσκονται στα νησιά με περισσότερους στη Λέσβο (3.550), την Χίο (1.422) και στη Σάμο (489) ενώ στη ηπειρωτική χώρα βρίσκονται 27. 109 άτομα με τους περισσότερους να κατανέμονται: 8.000 στην Ειδομένη , 3.400 στο Χέρσο , 2.200 στο λιμάνι του Πειραιά, 3.570 συνολικά στο Ελληνικό , 2.136 στα Διαβατά , 2.797 στη νέα Καβάλα στο Πολύκαστρο , 1.050 στην ΠΑΘΕ Πολύκαστρο - PLAZA και 1.423 στο Σχιστό.

Νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάδνη" με 571 μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Διαγόρας" από τα Δωδεκάνησα με 157 άτομα.

Χθες βράδυ κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" με 229 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Στον Πειραιά έχει ήδη τοποθετηθεί ένας προκάτ οικίσκος από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά όπου από σήμερα θα λειτουργήσει ως κέντρο συντονισμού για τη διαχείριση των αναγκών.

Μόλις 337 πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο στα Σκόπια

Όλο και περισσότερος κόσμος εξακολουθεί να συρρέει στην Ειδομένη με την ελπίδα να καταφέρει να περάσει από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - Σκοπίων.

Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την αστυνομία, μόλις 337 πρόσφυγες πέρασαν στη γειτονική χώρα.

Μουζάλας: Να προετοιμαζόμαστε για μεγάλο αριθμό προσφύγων

Στον απόηχο των δηλώσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να φθάσουν στην Ελλάδα 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ο Γιάννης Μουζάλας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, κάνοντας λόγο για εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι στην παρούσα φάση, την οποία χαρακτήρισε ως «καινούργια κατάσταση», το βάρος θα το μοιραστεί όλη η κοινωνία, προσθέτοντας ότι επί του παρόντος η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε «πολύ προσωρινές», όπως μετ΄επιτάσεως τόνισε, εγκαταστάσεις.

Σχόλια