Ελλάδα

Δέσμευση της Ν.Δ. για κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί

Τη δέσμευση ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, έδωσε σε δηλώσεις του σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε την Ετήσια Έκθεση Κρασιού "Οινόραμα 2016".

«Εδώ στο Ζάππειο χτυπάει σήμερα η καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας. Εκατοντάδες μικροί, μεσαίοι, μεγάλοι οινοπαραγωγοί εκθέτουν τα προϊόντα τους. Αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα που ξυπνάει νωρίς, η Ελλάδα της παραγωγής, η Ελλάδα η οποία δεν διστάζει να κοιτάξει στα ίσια τις αγορές του εξωτερικού, μπορεί να διακριθεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτήν την Ελλάδα οφείλουμε να τη στηρίξουμε. Αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ενός φόρου ο οποίος επιβλήθηκε χωρίς καμία λογική και ο οποίος δεν αποφέρει ουσιαστικά έσοδα στο κράτος. Το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τους Έλληνες παραγωγούς με μια υπέρμετρη γραφειοκρατία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ..

Είπε επιπλέον ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί σημαία για τη Νέα Δημοκρατία.

«Αποτελεί πεδίο συγκριτικού πλεονεκτήματος για τη χώρα. Αποτελεί πεδίο δημιουργίας θέσεων απασχόλησης. Και κυρίως αποτελεί - όπως απεδείχθη εδώ, σήμερα, περίτρανα - πεδίο δημιουργικής δράσης πολλών νέων ανθρώπων, που κόντρα στις συνθήκες αγωνίζονται να καταστήσουν το ελληνικό κρασί ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχόλια