default-image

Ασφυξία στον Πειραιά, άλλοι 1.000 πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι

Ελλάδα
Ασφυξία στον Πειραιά, άλλοι 1.000 πρόσφυγες φτάνουν στο λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφυκτική παραμένει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι προσφυγικές ροές.Το πρωί κατέπλευσαν στο λιμάνι δύο επιβατηγά πλοία, μεταφέροντας 975 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο.

Συγκεκριμένα το «Tera Jet» κατέπλευσε στις 6 το πρωί με 400 άτομα από τη Χίο, ενώ στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star 1» με 445 άτομα από τη Λέσβο και 130 από τη Χίο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται αργότερα και το επιβατηγό πλοίο «Διαγόρας» που μέχρι στιγμής έχει παραλάβει 54 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω.

Ο ΟΛΠ έχει διαθέσει πέντε στεγασμένους χώρους για τη φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ οι εθελοντικές οργανώσεις αναμένεται να διανέμουν και σήμερα, Σάββατο πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό στους ανθρώπους που έχουν καταλύσει προσωρινά.

Στην πύλη Ε2 αναμένεται με πρωτοβουλία της αντιπεριφέρειας Πειραιά να στηθεί προκάτ οικισμός, από όπου θα γίνεται ο συντονισμός και η διαχείριση των αναγκών στους σταθμούς όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες.

Επίσης η περιφέρεια Αττικής μετά από επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου προχωρά στη δημιουργία μεγάλου αποθηκευτικού χώρου κοντά στο Ταε κβο ντό όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι προμήθειες της ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλονται από ιδιωτικές εταιρείες, δήμους και φορείς, προκειμένου να γίνει ορθολογική διαχείριση και κατανομή όπου χρειάζεται.

Στο συγκεκριμένο κέντρο θα γίνεται καταγραφή και αποθήκευση των προϊόντων που δίνονται για τους πρόσφυγες.

Στο μεταξύ στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά και τους Δήμους της περιοχής, ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τα Εργαστήρια Τέχνης του Δήμου θα επισκεφθούν σήμερα, Σάββατο, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Σχιστού για να προσφέρουν στιγμές χαράς στα παιδιά.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση με εικαστικά, μουσική, φουσκωτά παιχνίδια και ανιματέρ, ενώ θα παραδοθούν στο Κέντρο παιχνίδια.

Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Μακρυνός.

Παράλληλα, ο Δήμος Κορυδαλλού συγκεντρώνει παιδικά παιχνίδια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλατεία Μέμου, από τις 8.00 έως τις 15.00 και στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240, από τις 7.00 έως τις 20.00.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News