default-image

Όριο την 1η Ιουνίου θέτει η Ευρώπη στην Τουρκία

Ελλάδα
Όριο την 1η Ιουνίου θέτει η Ευρώπη στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει ή να περιορίσει σημαντικά τον αριθμό των παράνομων μεταναστών που περνούν στην Ευρώπη μέχρι την 1η Ιουνίου, όταν θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών», δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ειδικός απεσταλμένος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Χάνσγιεργκ Χάμπερ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Τουρκία, είπε στους δημοσιογράφους, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι οι Βρυξέλλες έχουν ήδη καταβάλει 400 εκατομμύρια ευρώ, από τα 3 δισεκατομμύρια που έχουν υποσχεθεί στην Τουρκία, προκειμένου να δαπανηθούν για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας και για την κατασκευή σχολείων για τους πρόσφυγες. Πρόσθεσε ότι έχει συμφωνήσει με τις τουρκικές αρχές ότι ένα μεγάλο μέρος από το ποσό των 3 δισ. θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες και για έργα υποδομών στις κοινότητες όπου φιλοξενούνται.

Πρόσθεσε επίσης ότι η χαλάρωση των περιορισμών, δηλαδή των θεωρήσεων εισόδου, για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη δεν θα συμβεί «αυτόματα» τον επόμενο Οκτώβριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News