default-image

Συνομιλίες νατοϊκών υποναυάρχων-ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ για το προσφυγικό

Ελλάδα
Συνομιλίες νατοϊκών υποναυάρχων-ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι πολύωρες επαφές των δύο αξιωματούχων του ΝΑΤΟ, του Γερμανού Γεργκ Κλάιν και του Ιταλού Τζόρτζιο Λάτσιο, με τους αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του ΓΕΝ, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επαφές που ξεκίνησαν στις 9:30 π.μ.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι Έλληνες επιτελείς του ΓΕΕΘΑ του ΓΕΝ και του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία για τη ροή των προσφύγων -τα σημεία εκκίνησής τους και τον αριθμό τους-, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που σχετίζονται με το υπό διαμόρφωση επιχειρησιακό σχέδιο της Μόνιμης Ναυτικής νατοϊκής δύναμης Μεσογείου (SNMG2) που έχει ως αποστολή τη διακοπή των γραμμών που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών και προσφύγων.

Οι συνομιλίες του Γερμανού τακτικού διοικητή της SNMG2 υποναυάρχου Γεργκ Κλάιν και του διευθυντή του επιτελείου του νατοϊκού στρατηγείου (Maritime Command) στο Νόρθγουντ της Μεγάλης Βρετανίας -στο οποίο υπάγεται η SNMG2- Ιταλού υποναυάρχου Τζόρτζιο Λάτσιο με τους Έλληνες επιτελείς διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αρμόδιες στρατιωτικές πηγές.

Οι δύο νατοϊκοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.

Οι μετακινήσεις του υποναυάρχου Κλάιν από και προς τη ναυαρχίδα της δύναμης γερμανική φρεγάτα «FGS-BONN» έγιναν με το οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας «Σαλαμίς» που ανήκει στη νατοϊκή δύναμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News