Ελλάδα

Τι μοίρασε ο Τσίπρας και τι εξολογήθηκε ο Καμμένος στο Συμβούλιο

Στο ίδιο τραπέζι, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, βρίκονται οι Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Κουτσούμπας, Βασίλης Λεβέντης, Σταύρος Θεοδωράκης και Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς έναν φάκελο με όλες τις πληροφορίες για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, όπως των αριθμό μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα, τα κέντρα φιλοξενίας, αλλά και τις θέσεις της κυβέρνησης.

Στις 11:55 έφτασαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο Προεδρικό Μέγαρο. Πρώτος έφτασε ο κ.Λεβέντης, ακολούθησε ο κ.Θεοδωράκης και ο κ.Μητσοτάκης. Οι δύο τελευταίοι είχαν ένα σύντομο διάλογο.

Λίγο αργότερα έφτασε ο κ.Κουτσούμπας και ο κ.Καμμενος. Στις 12:05 πέρασε την πύλη του προεδρικού Μεγάρου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια έφτασε στην αίθουσα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρωθυπουργός μοίρασε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας από έναν καφέ φάκελο.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πάνος Καμμένος αντάλλαξαν θερμή χειραψία:

"Χρόνια πολλά Κυριάκο!" είπε σε θερμό κλίμα ο υπουργός Αμυνας, αφού ο πρόεδρος της ΝΔ γιορτάζει τα γενέθλιά του.

Ο Πάνος Καμμένος χαιρετήθηκε και με τον Σταύρο Θεοδωράκη στον οποίο εξομολογήθηκε ότι έχασε 19 κιλά!

Γεννηματά: Σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ευθύνης

Λίγο πριν την άφιξη της Φωης Γεννηματά στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης. Μάλιστα κύκλοι από το περιβάλλον της κα Γεννηματά αναφέρουν πως «η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο. Δεν νοείται η διαρροή Μητσοτάκη ότι η χώρα μπορεί να πάει σε νέες εκλογές. Όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα βγάλουν χώρα από κρίση και θα αντιμετωπίσουν πειστικά και το προσφυγικό».

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλια