Ελλάδα

Ισόβια και 129 χρόνια κάθειρξη στον Μαζιώτη

Ισόβια και επιπλέον 129 χρόνια κάθειρξη επέβαλαν οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στον Νίκο Μαζιώτη για τη δεύτερη υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.Μαζί του δικάστηκαν επίσης, ο Αντώνης Σταμπούλος, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιώργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε συνολική κάθειρξη 34 ετών (εκτιτέα ποινή τα 25 χρόνια ).


Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.


Αντικείμενο της δίκης ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη ότι διέπραξε το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα. Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο indymedia, ο Ν.Μαζιώτης δηλώνει «ισόβια στρατευμένος στον αγώνα για την Επανάσταση, για την ανατροπή του Κεφαλαίου και του Κράτους. Για τον αγώνα αυτό δίνω πρόθυμα και τη ζωή μου».


Αναφερόμενος στην απόφαση της έδρας της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα ο ίδιος αναφέρει ότι «ήταν κάτι που το περίμενα» και προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή σκοπό έχει να τρομοκρατήσει όχι εμένα -γιατί ξέρουν ότι ποτέ δεν θα με λυγίσουν- αλλά αυτούς που θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου και τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια».

Σχόλια