default-image

Στο Βουκουρέστι η πρώτη ομάδα προσφύγων και μεταναστών

Ελλάδα
Στο Βουκουρέστι η πρώτη ομάδα προσφύγων και μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία πρώτη ομάδα προσφύγων και μεταναστών προερχόμενων από τα ελληνικά κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών (hotspot), με καταγωγή από την Υεμένη και τη Συρία, έφθασαν σήμερα στη Ρουμανία, ανακοίνωσε η Γενική Επιθεώρηση Μετανάστευσης (IGI).

«Πρόκειται για 15 άτομα, μεταξύ των οποίων νέοι και παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ερμίνα Μιχάι, εκπρόσωπος της IGI.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, η άφιξη των οποίων δεν πήρε δημοσιότητα από τα ΜΜΕ έπειτα από αίτημά τους, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Χένρι Κοάντα, κοντά στο Βουκουρέστι, προτού μεταφερθούν από τις αρχές με μικρά λεωφορεία στο Γκαλάτσι (ανατολικά), όπου θα στεγαστούν σε ένα κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο.

Το κέντρο αυτό λειτουργεί από το 2004 και διαθέτει ικανότητα φιλοξενίας έως και 280 ανθρώπων.

Η Ρουμανία, μία από τις πιο φτωχές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε αντιτεθεί αρχικά στις αναγκαστικές ποσοστώσεις κατανομής των προσφύγων και μεταναστών, αλλά τελικά αποδέχθηκε αυτό τον ευρωπαϊκό μηχανισμό.

Η χώρα, την οποία έχει παρακάμψει μέχρι τώρα το προσφυγικό και μεταναστευτικό κύμα, αναμένεται να φιλοξενήσει περίπου 6.000 ανθρώπους από σήμερα μέχρι το τέλος του 2017, διευκρίνισε η Μιχάι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News