Ελλάδα

Κουρουμπλής: Έκανα χιούμορ για τα κιλά των δικηγόρων

Εξηγήσεις για τη δήλωσή του στη γερμανική εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», όπου  ανάμεσα στα άλλα ανέφερε πως οι δικηγόροι κάνουν καλό που βγαίνουν στο δρόμο γιατί έτσι θα χάσουν μερικά κιλά, έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (Βημα fm), ο υπουργός ανέφερε ότι η δήλωση ήταν μια προσπάθεια να κάνει χιούμορ.

 «Ήρθε μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα και ο δημοσιογράφος ήθελε να ζήσει μαζί μου μια μέρα ολόκληρη για να δει πώς λειτουργεί ένας υπουργός αν θέλετε και μέσα από τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Όταν είσαι με ένα άνθρωπο όλη την ημέρα κάνεις και συζητήσεις προσωπικές, κάνεις και χιούμορ.», ανέφερε και πρόσθεσε «Δηλαδή, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο κ. Βερβεσσός, ο φίλος μου, πρώτη φορά ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα θέματα των δικηγόρων;

Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά στους μαχόμενους δικηγόρους όπως πολύ σαφής η στάση μου και στους μεγαλοδικηγόρους. που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.»

Όπως είπε ο κ. Κουρουπλής, ακριβώς το ίδιο χιούμορ του είχε κάνει κάποτε και Γεώργιος Ράλλης.

«Στις 6 Δεκεμβρίου του 1980 μας είχε καλέσει τους τυφλούς ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης. Του είπαμε ότι κάνουμε πορείες και μας είπε ο Ράλλης «καλό είναι που κάνετε πορείες να χάνετε και κανένα κιλό», ανέφερε.

Σχόλια