default-image

Ξεκλειδώνοντας την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία

Ελλάδα
Ξεκλειδώνοντας την εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση με τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών των σχολείων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Euronet 50/50max «Ξεκλειδώνοντας την εξοικονόμηση ενέργειας σε σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια» οργανώνει  η Περιφέρεια Κρήτης στο Ρέθυμνο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016 στις 9 το πρωί   στο ξενοδοχείο Sentido Aegean Pearl στα Περβόλια.

Αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης σχολικής εκδήλωσης τον Ιούνιο του 2015 στο ΙΤΕ, όπου βραβεύτηκαν τέσσερα σχολεία για τις καλές πρακτικές που ακολούθησαν για την  εξοικονόμηση ενέργειας.

Σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων και τους υπεύθυνους Σχολικής Εκπαίδευσης , θα αναπτυχθούν βιωματικές δραστηριότητες με θέμα την ενέργεια (επιτραπέζια παιχνίδια-εργαστήρια) με «πρωταγωνιστές» τους μαθητές, που εκδήλωσαν την ενθουσιώδη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην μείωση της κατανάλωσης  ενέργειας στα σχολικά κτίρια.

Το Ευρωπαϊκό Euronet 50/50 max αποτελεί συνέχεια, εξέλιξη και επέκταση του επιτυχημένου Προγράμματος Euronet 50/50, που ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2012 από την Περιφέρεια Κρήτης  και βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού 2013 στην κατηγορία  «Βιώσιμη Ενέργεια-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση».

Υλοποιείται σε 13 χώρες της Ευρώπης: Ισπανία, Πολωνία, Ιταλία, Φινλανδία, Ελλάδα, Γερμανία, Σλοβενία, Λιθουανία, Κροατία, Λετονία, Τσεχία, Αυστρία και Κύπρο, σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο αποτελούμενο από 500 περίπου σχολεία  και 48 ακόμα άλλα δημόσια κτίρια. Από αυτά 100 σχολεία και 6 δημόσια κτίρια έχουν επιλεχθεί στην Κρήτη.

Η Περιφέρεια Κρήτης, συντονίζοντας την εφαρμογή της μεθοδολογίας του στα σχολεία της Ευρώπης, συνεργάζεται στενά με την εκπαιδευτική κοινότητα, για την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση του Προγράμματος αλλά και τη διάδοση της μεθοδολογίας και του εκπαιδευτικού υλικού του προγράμματος σε όλη την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News