Ελλάδα

Επίθεση με οβίδες δέχτηκε ο Θανάσης Αυγερινός στη Συρία

Τέσσερεις δημοσιογράφοι διεθνών ΜΜΕ τραυματίστηκαν από βλήματα όλμου που ερρίφθησαν από την Τουρκία στη βόρεια Συρία σε μια περιοχή την οποία επισκέπτονταν μια ομάδα ρεπόρτερ απεσταλμένων μεταξύ των οποίων και ο ανταποκριτής του Mega Θανάσης Αυγερινός

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας Sana, επικαλούμενο μια στρατιωτική πηγή, η ομάδα αποτελείτο από 33 ξένους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι τραυματίες δημοσιογράφοι είναι τέσσερις και προέρχονται από την Κίνα, τον Καναδά, τη Βουλγαρία και τη Ρωσία.

Ο Θανάσης Αυγερινός, περιέγραψε τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε με αναρτήσεις του στο Twitter.

«Επίθεση με οβίδες πυροβολικού δέχθηκε η δημοσιογραφική αποστολή, που συμμετέχω μαζί με άλλα 12 δυτικά δίκτυα & αρκετά ρωσικά, εμείς όλοι καλά. Μας χτύπησαν πιθανώς από περιοχή, που ελέγχει η Αλ Νούσρα, 4-5 χλμ από σύνορα με την Τουρκία, σε ύψωμα του χωριού Κινσίμπα, 7-8 οβίδες», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγερινός πρόσθεσε πως τα μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής απομάκρυναν Ρώσοι αξιωματικοί υπό την κάλυψη τεθωρακισμένου και συμπλήρωσε πως μερικοί από τους συναδέλφους του τραυματίστηκαν ελαφρά.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Έλληνας ανταποκριτής έγραψε ότι μετά την απομάκρυνση των ρεπόρτερ το ίδιο σημείο επλήγη από οβίδες από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν οκτώ.

«Το κτίριο όπου τρέξαμε να καλυφθούμε χτυπήθηκε και κατέρρευσε. Προσωπικά δεν είχα συνειδητοποιήσει σοβαρότητα ώσπου είδα πλάνα των εκρήξεων», σημείωσε.

Σχόλια