default-image

Στήριξη των προσφύγων με αναπηρία

Ελλάδα
Στήριξη των προσφύγων με αναπηρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αίτημα της για άνοιγμα των συνόρων και υποστήριξη των ανάπηρων προσφύγων κατέθεσε στην ΕΕ η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών αμείλικτες: χιλιάδες πρόσφυγες στα νησιά, σε στρατόπεδα, στον Πειραιά, στην Εθνική Οδό. Σκηνές, ύπνος στο ύπαιθρο, περπάτημα στη βροχή, χιλιάδες άνθρωποι ξαποσταίνουν σε πλατείες, παγκάκια, χωράφια, επιβατικούς σταθμούς, σε μια προσπάθεια να βρεθούν μακριά από τον πόλεμο και την ανέχεια.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η  Ε.Σ.Α.μεΑ, ατέλειωτα καραβάνια απελπισίας και ελπίδας, έχουν φτάσει στην Ελλάδα και δεν μπορούν να φύγουν, μοναδική σπίθα ομορφιάς η αλληλεγγύη χιλιάδων Ελλήνων που συντρέχουν με ένα πιάτο φαγητό και ένα ζευγάρι παιδικά παπούτσια που περισσεύουν.

Εικόνες που διαδέχονται η μια την άλλη: από τους μικρούς Αϊλάν στη 17χρονη Ζινό Χασάν, που φωτογράφησε ο Γιάννης Μπεχράκης, 3 μέρες τώρα στο αναπηρικό αμαξίδιο μπροστά στην πύλη των συνόρων στην Ειδομένη, και στον άντρα που, ως άλλος Αινείας, μεταφέρει στους ώμους τον ηλικιωμένο πατέρα του μέχρι τα σύνορα.

Σύμφωνα με την Ε.Σ.Α.μεΑ αυτό που χρειάζεται είναι ακόμη μεγαλύτερη πίεση από την πλευρά της Ελλάδας στην ΕΕ να ανοίξει τα σύνορα και να υποδεχθεί τους πρόσφυγες.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ υπογραμμίζει ότι είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα σύνορα, είναι απαραίτητο ένα δίκτυο που θα προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη, αναπηρικά αμαξίδια, βοηθήματα, φάρμακα κλπ., για την ανακούφιση έστω σε ένα βαθμό των προσφύγων και μεταναστών με αναπηρία, αυτής της τόσο ευάλωτης ομάδας, που αντιμετωπίζει τη διπλή διάκριση της αναπηρίας και της προσφυγιάς. άτομα με κινητική αναπηρία που μεταφέρονται στα χέρια είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας και δυστυχώς μόνο μία από τις πολλές όψεις του νομίσματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News