default-image

Απήγαγαν 87χρονο και του έκλεψαν 30.000 ευρώ στην Καλαμαριά

Ελλάδα
Απήγαγαν 87χρονο και του έκλεψαν 30.000 ευρώ στην Καλαμαριά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα απαγωγής και ξυλοδαρμού από συμμορία φαίνεται ότι έπεσε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης ένας 87χρονος, από τον οποίο οι κακοποιοί άρπαξαν 30.000 ευρώ, πριν τον αφήσουν ελεύθερο.

Η υπόθεση ερευνήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καλαμαριάς και ως μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν δύο άνδρες και μία γυναίκα, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τρία άτομα, μεταξύ αυτών δύο άνδρες και μία γυναίκα. Ως «ηγετικό στέλεχος» κατηγορείται 28χρονος, εκ των συλληφθέντων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι Έλληνες και νεαρής ηλικίας.

Όλα συνέβησαν, σύμφωνα με την καταγγελία του ηλικιωμένου, την περασμένη Τετάρτη, όταν ο 87χρονος δέχθηκε να συναντήσει γυναίκα, η οποία χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως «δόλωμα». Κατά τη συνάντησή τους, εμφανίστηκαν δύο άνδρες, που, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, κατηγορούνται ότι επιβίβασαν το θύμα σε όχημα, όπου με χρήση σωματικής βίας, επιχείρησαν να «αλιεύσουν» πληροφορίες για χρήματα που διατηρούσε στο σπίτι του.

Την ίδια ώρα, η προαναφερόμενη γυναίκα -που διαφεύγει τη σύλληψη- μαζί με συνεργό της, αφού απέσπασαν τα κλειδιά και το όχημα του ηλικιωμένου, κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του, απ' όπου άρπαξαν το ποσό των 30.800 ευρώ.

Αμέσως μετά, οι δράστες άφησαν ελεύθερο τον 87χρονο για να πάρει τέλος ο εφιάλτης του. Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε σε νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, και είναι καλά στην υγεία του. Μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες, απευθύνθηκε στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας τα όσα είχαν προηγηθεί.

Η Αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τα περισσότερα μέλη της συμμορίας και ακολούθησαν οι συλλήψεις. Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια κι ένας κάλυκας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News