Ελλάδα

Υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα;

Μία ενδιαφέρουσα ανοικτή συζήτηση με θέμα: "Υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα;", διοργανώνει ο Κύκλος Ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση, ekyklos.gr τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Γαλλικό Ινστιτούτο,  Αίθουσα "Θεόδωρος Αγγελόπουλος" (Σίνα 31, Αθήνα).

Στη συζήτηση συμμετέχουν, οι: Γιώργος Προβόπουλος - Πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014). Jean Quatremer - Ανταποκριτής της Liberation στις Βρυξέλλες. Χρήστος Χωμενίδης - Συγγραφέας.

Τη συζήτηση συντονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συζήτηση θα τεθούν, μεταξύ άλλων, ερωτήματα:

* Για τους εθνικούς μύθους που διαψεύστηκαν μέσα από την εμπειρία των τελευταίων έξι ετών και για το πόσο ισχυρή εξακολουθεί να είναι η ελληνική υπαρξιακή αμφιταλάντευση μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

*Για το αν η ακύρωση του άξονα «Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο» συνεπάγεται αυτομάτως την επιστροφή στον κλασικό άξονα "Αριστερά-Δεξιά".

* Για την εικόνα της Ευρώπης και του κόσμου που προσλαμβάνει η ελληνική κοινή γνώμη και, αντιστρόφως, για την εικόνα της Ελλάδας που προσλαμβάνει η διεθνής κοινή γνώμη

* Για το αν υπάρχει ένα μεταρρυθμιστικό πρόταγμα που οδηγεί στην οριστική υπέρβαση της κρίσης και αν αυτό μπορεί να το αποδεχθεί και να το υπηρετήσει η ελληνική κοινωνία και υπό ποιες πολιτικές προϋποθέσεις.

* Για τις ενδογενείς δυνατότητες ανάκαμψης που διαθέτει η ελληνική οικονομία και για τις επενδύσεις που μπορεί να προσελκύσει.

* Για τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία έξι χρόνια και εξακολουθούν να συντελούνται ως προς τη φυσιογνωμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς προσδιορίζεται η Ελλάδα σε σχέση με αυτές.

* Για τους εμφανείς και υπολανθάνοντες κινδύνους που μπορεί να μετατρέψουν την ελληνική κρίση σε σισύφεια περιπέτεια.

* Για το ποιες είναι πράγματι και πώς μπορούν να αναπτύξουν συνέργειες οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου.

Στη συζήτηση θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικά / Γαλλικά/ Ελληνικά.

* Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια