Ελλάδα

Σύμβουλος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος αναλαμβάνει ο Βαρουφάκης

Σύμβουλος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος αναλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αποκάλυψε πως ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα λειτουργήσει ως σύμβουλος του κόμματος «σε ένα βαθμό».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική εφημερίδα Islington Tribune, ο ηγέτης του κόμματος εξήγησε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης τον ενδιαφέρει λόγω της εμπειρίας του στην Ευρώπη.

«Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων, διότι έχει προφανώς παρευρεθεί σε όλες τις διαπραγματεύσεις (με την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο). Πιστεύω πως ο τρόπος που φέρθηκαν στην Ελλάδα ήταν φρικτός και θα πρέπει να τους προσεγγίσουμε».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε πως αν και η Βρετανία δεν είναι στην ευρωζώνη, το κόμμα του θα μπορούσε να αντλήσει έμπνευση από την αντίσταση του Βαρουφάκη στις περικοπές δαπανών. «Καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε στην ευρωζώνη αλλά είναι ζήτημα κατανόησης του πώς αντιμαχόμαστε την αντίληψη πως η πορεία προς την ευημερία περνά από τις περικοπές, όταν στην πραγματικότητα ο δρόμος προς την ευημερία περνά από τις αυξήσεις», κατέληξε.

Σχόλια