default-image

Απελπισμένοι πρόσφυγες έριξαν φράχτη στα σύνορα

Ελλάδα
Απελπισμένοι πρόσφυγες έριξαν φράχτη στα σύνορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα σύνορα με αγανακτισμένους πρόσφυγες να ρίχνουν τον φράχτη της ΠΓΔΜ. Οι Σκοπιανοί απάντησαν με δακρυγόνα και οι πρόσφυγες άρχισαν να πετούν πέτρες προς πάσα κατεύθυνση. Η ΠΓΔΜ επέτρεψε από χθες το βράδυ να μπουν μόλις 300 πρόσφυγες. Άγνωστο πόσους θα αφήσουν σήμερα Δευτέρα.

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα "απάντησαν" οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜστον πετροπόλεμο των προσφύγων που βρίσκονται στην Ειδομένη στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ περιμένουν να περάσουν τα σύνορα. Οι πρόσφυγες κατάφεραν να ρίξουν μέρος του φράχτη των Σκοπιανών και τότε ξεκίνησαν τα επεισόδια που θα δείτε στο επόμενο βίντεο.

Μεγάλη ομάδα προσφύγων -πολλοί με τα υπάρχοντά τους ανά χείρας- κατέλαβαν νωρίτερα τις σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ ορισμένοι κινήθηκαν προς το μεταλλικό φράχτη πετώντας πέτρες και ζητώντας να τούς επιτρέψουν οι αρχές της γειτονικής χώρας τη διέλευση. Τα πνεύματα "άναψαν" και στον πετροπόλεμο των προσφύγων οι αστυνομικοί της γείτονος "απάντησαν" με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καταφέροντας μ' αυτόν τον τρόπο να τους απομακρύνουν...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News