default-image

Τελειώνουν τα μπλόκα στην ηπειρωτική Ελλάδα – Ανυποχώρητοι οι Κρητικοί

Ελλάδα
Τελειώνουν τα μπλόκα στην ηπειρωτική Ελλάδα – Ανυποχώρητοι οι Κρητικοί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα που οι αγρότες της Κρήτης επιμένουν στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις, οι αγρότες στην υπόλοιπη Ελλάδα αποχωρούν μετά από σχεδόν 1,5 μήνα αποκλεισμών των εθνικών οδών της χώρας.

Τόσο το μεγαλύτερο μπλόκο, δηλαδή της Νίκαιας, όσο και τα υπόλοιπα, από σήμερα Δευτέρα δε θα υπάρχουν πλέον, με τον Βαγγέλη Μπούτα να διαμηνύει, πάντως, ότι «ο αγώνας δε σταματά. Απλά παίρνει άλλη μορφή», όπως δήλωσε από το Κιλελέρ.

Εκπρόσωποι πολλών μπλόκων από τα 69 που συντάχθηκαν με το πλαίσιο των πέντε προτάσεων που παρουσιάστηκαν στη συνάντηση της Τετάρτης με τον Πρωθυπουργό βρέθηκαν στο Κιλελέρ, γιορτάζοντας την ιστορική επέτειο.

Λάβρος ο Στρατάκης

Ταυτόχρονα, αιχμηρός κατά των συναδέλφων του στην υπόλοιπη Ελλάδα που αποχώρησαν από τα μπλόκα εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 λέγοντας ότι η κίνηση τους δείχνει ότι μάλλον κέρδισαν κάποια κυβερνητική δέσμευση.

Τα μέτωπα ωστόσο σε ασφαλιστικό και φορολογικό παραμένουν ανοικτά, πρόσθεσε τονίζοντας ότι αν δεν δοθούν σαφείς εξηγήσεις από την κυβέρνηση οι αγρότες της Κρήτης δεν υποχωρούν.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

Αγώνας με "κέρδη"

Ο Βαγγέλης Μπούτας αναφέρθηκε σε "κέρδη" από τον αγώνα των μπλόκων, τονίζοντας ότι και μόνο το γεγονός ότι έχει πάει πίσω, για δύο μήνες, το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα αυτού του αγώνα.

Σε άλλα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας, οι συνδικαλιστές μιλούν ειρωνικά για τους συναδέλφους τους, που δεν πήγαν τόσες μέρες να τους στηρίξουν. «Τώρα θα πάμε εμείς να βρούμε τους αγρότες του καναπέ και να τους... ενισχύσουμε», λένε συγκεκριμένα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News