default-image

Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει επαφές Τσίπρα-Ψυχάρη

Ελλάδα
Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει επαφές Τσίπρα-Ψυχάρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτοφανής υπόθεση συγκλονίζει το ήδη κλονισμένο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας, καθώς ο ΔΟΛ προχωρά σε μια απίστευτη επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού, αποκαλύπτοντας επαφές του εκδότη του Σταύρου Ψυχάρη με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν αυτός ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Η επίθεση του "Βήματος" έχει ένα... άρωμα εκβιασμού και σαφώς κρίνεται αήθης, ωστόσο την ίδια ώρα έκθετος βρίσκεται και ο πρωθυπουργός, που εμφανίζεται δημόσια ως "μέγας πολέμιος της διαπλοκής", αλλά την ίδια ώρα συναντιέται όχι μία ή δύο, αλλά... τέσσερις φορές με τον εκδότη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη, τον οποίο έχει πολλάκις "δείξει" ως «αρχιερέα της διαπλοκής»!

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο να απαντήσει προσωπικά στην επίθεση του "Βήματος της Κυριακής".

Το χρονικό

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσιπρας το καλοκαίρι του 2014, μετά τις ευρωεκλογές, εκμυστηρεύτηκε σε στενό του συνεργάτη ότι ο ιστορικός εκδότης συναντήθηκε μαζί του και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του υποσχέθηκε να του χαρίσει τα δάνεια της εκδοτικής του επιχείρησης και να του χαρίσει το κανάλι στο οποίο συμμετείχε, με στόχο να τον υποστηρίξει.

«Παρ' όλα αυτά, δε με υποστηρίζει ούτε με τις εφημερίδες του, ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;», φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στο στενό του συνεργάτη, σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα.

Τι απαντά το Μαξίμου

Απαντώντας, το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρει: «Το κεντρικό δημοσίευμα είναι άκρως αποκαλυπτικό και φανερώνει ότι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του Mega. Όπως άπαντες αντιλαμβάνονται, κανένα από τα δύο αιτήματα δεν έγινε δεκτό. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό να μη χαριστεί σε κανέναν, και δε χαρίζεται σε κανέναν. Η Δικαιοσύνη ενεργεί απερίσπαστη και τα τηλεοπτικά Μέσα θα αδειοθοτηθούν για πρώτη φορά με ανοιχτό και αδιάβλητο διεθνή διαγωνισμό».

Το "Βήμα" απαντά

Η απάντηση του "Βήματος της Κυριακής" στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού: «Δεν προκαλεί έκπληξη ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να κάνει το "άσπρο μαύρο". Είναι η συνήθης πρακτική που εσχάτως ακολουθείται. Καλούμε τους ιθύνοντες του Γραφείου Πρωθυπουργού να ξαναδιαβάσουν το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για να κατανοήσουν, να συνειδητοποιήσουν (και να θυμηθούν...) ποιος προσέφερε, πότε και τι, ποιος ζητούσε πολιτική υποστήριξη με κάθε ευκαιρία, χωρίς τίποτα και ποτέ να του έχει ζητηθεί.

Πέραν τούτων, το Μέγαρο Μαξίμου λησμονεί το νόμο της δημοσιογραφίας περί χρυσών εφεδρειών. Θα έχουν την ευκαιρία να τον πληροφορηθούν».

Δύσοσμη ατμόσφαιρα

Η τελευταία αποστροφή μοιάζει να προαναγγέλλει... αποκαλύψεις, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο δομείται και διατυπώνεται "μυρίζει" συναλλαγή. Πολιτική ή οικονομική, ποιος ξέρει...

Γενικώς στην υπόθεση αυτή έχουν μείνει έκθετες και οι δύο πλευρές και είναι σοβαρό το ενδεχόμενο (και πιθανότατα επιβεβλημένο) να εμπλακεί η Δικαιοσύνη στην υπόθεση, ώστε να κληθεί ο εκδότης του "Βήματος" να αποκαλύψει όσα γνωρίζει και να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση, που δημιουργεί μια δύσοσμη ατμόσφαιρα γύρω από τις σχέσεις μεταξύ των κορυφαίων εκδοτικών οργανισμών και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, μιας σχέσης που εδώ και πολλά χρόνια έχει κατηγοριοποιηθεί κάτω από την ταμπέλα "διαπλοκή".

Το "σύστημα"

Άλλωστε, από το κείμενο του Ψυχάρη προκύπτει ότι ξεκινά "πόλεμος", αφού, όπως λέει, υπάρχουν χρυσές δημοσιογραφικές εφεδρείες. Αυτό "βρομά" εκβιασμό - σαν να λέει στον πρωθυπουργό ότι "τώρα αρχίζει το παιχνίδι". Το θέμα βεβαίως πάει πολύ βαθιά και αφορά στην ίδια την υπόσταση της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας: ο Σταύρος Ψυχάρης είναι εκπρόσωπος μιας τάξης "εθνικών μιντιαρχών", που κατορθώνει να "λύνει και να δένει" ανεξαρτήτως του ποιος είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία.

Προφανώς και μυστικές συναντήσεις σαν αυτήν με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι μια "εξαίρεση", αλλά ο κανόνας στις σχέσεις αυτών των ανθρώπων με τους εκλεγμένους της εξουσίας.

Και βεβαίως ό,τι και να μπορεί κανείς να προσάψει στον πρωθυπουργό, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ταυτόχρονα ότι πήγε στον πρωθυπουργό - ζητώντας μάλιστα εκείνος το ραντεβού - ο επικεφαλής του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού της χώρας. Ο οποίος οργανισμός, μάλιστα, αποδείχτηκε ιδιαίτερα "φιλικός" προς το ΣΥΡΙΖΑ πριν αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές που τον οδήγησαν στην εξουσία, για πρώτη φορά πριν από 13 μήνες.

Δε φτάνει η τωρινή δεινή κατάσταση που περνά η χώρα μας, το πιθανότερο είναι να δούμε και ένα σκηνικό σήψης και εκβιασμών. Μια κατάσταση που δεν ωφελεί κανέναν και κυρίως το πολιτικό και μιντιακό σύστημα της χώρας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News