Ελλάδα

Ανοίγει χώρους ο ΟΛΠ για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς διέθεσε από το απόγευμα του Σαββάτου και την πέτρινη αποθήκη του οργανισμού, ενώ έχει ανοίξει για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων τέσσερις επιβατικούς σταθμούς.

Επίσης ο ΟΛΠ έχει διαθέσει επιπλέον προσωπικό αλλά και συνεργεία καθαρισμού για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά στο λιμάνι του Πειραιά και σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε περίπου σε 1.500 άτομα.

Στο λιμάνι του Πειραιά μετέβη το πρωί και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιάννης Κούβαρης προκειμένου να υπάρξει μία εκτίμηση της κατάστασης.

Aπό το πρωί στο λιμάνι βρίσκονται στελέχη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντές για την εξυπηρέτηση των μεταναστών και των προσφύγων.

Στις 23:50 το βράδυ αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Νήσος Μύκονος" μεταφέροντας 280 άτομα από τη Μυτιλήνη και 123 από τη Χίο. Αύριο αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Αριάνδη" από Χίο Μυτιλήνη αλλά και το πλοίο blue star 2 από Κω,Κάλυμνο Λέρο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια