default-image

Ανοιχτά σύνορα απαίτησαν εκατοντάδες πολίτες έξω από την αυστριακή πρεσβεία

Ελλάδα
Ανοιχτά σύνορα απαίτησαν εκατοντάδες πολίτες έξω από την αυστριακή πρεσβεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να άρει την απόφασή της για κλείσιμο των συνόρων της στους πρόσφυγες ζήτησαν από την Αυστρία εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν, σήμερα το μεσημέρι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Ασφαλής Δίοδος - Όχι στον πόλεμο».

Οι παρευρισκόμενοι ανάρτησαν πανώ μπροστά από την είσοδο της πρεσβείας με τη λέξη «Ανοιχτά Σύνορα» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ένα άλλο που ζητούσε "Ανοιχτή δίοδος για όλους τους πρόσφυγες/stop wars, safe passages". Ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς και κατά της ΕΕ και της πολιτικής των κλειστών συνόρων.

Το γεγονός καλύφθηκε δημοσιογραφικά από ελληνικά, αλλά και από πολλά διεθνή ΜΜΕ και ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, η οποία δήλωσε ότι «δυστυχώς η Ευρώπη ζει και πάλι τις μαύρες σελίδες της δεκαετίας του '30. Οι αρχές της γαλλικής επανάστασης "Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη" βρίσκονται καταχωνιασμένες σε κάποια συρτάρια. Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να ορθώσουν ανάστημα και οι ευρωπαίοι ηγέτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να πάψουν να παίζουν το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου».

Το «παρών» έδωσε και ο Αυστριακός Βάλτερ Μπάγερ, συντονιστής του πανευρωπαϊκού δικτύου των αριστερών ινστιτούτων transform! Europe, ο οποίος τόνισε ότι οι περισσότεροι πολίτες της χώρας του δεν συμφωνούν με την απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Μοναστηρακίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News