default-image

Έως τις 4 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων

Ελλάδα
Έως τις 4 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου συνεχίζεται η η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας χτες έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για το θέμα του ασφαλιστικού, την Τετάρτη 2 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε τα παραπάνω, «αφού διαπίστωσε ότι δεν έχει αναληφθεί μέχρι τώρα, καμία πρωτοβουλία από τη κυβέρνηση που να ικανοποιεί τα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του αντι-ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση ποσοτικοποιημένων στοιχείων ώστε να εκκινήσει από μηδενική βάση ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς». 

Επίσης, κατηγορηματικά αντίθετοι δηλώνουν οι δικηγόροι στην πρόθεση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για ίδρυση σώματος πραγματογνωμόνων, καθώς και για εξειδικευμένα «ασφαλιστικά δικαστήρια».

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, «σε πρόσφατη τοποθέτηση στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ιδρύσει νέο θεσμό διαβούλευσης μεταξύ των εμπλεκομένων μερών στο πλαίσιο επίλυσης των ασφαλιστικών διαφορών. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των διαφορών με εναγόμενες ασφαλιστικές εταιρείες, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας σώματος πραγματογνωμόνων καθώς και εξειδικευμένων ''Ασφαλιστικών Δικαστηρίων'', αμφότερα με αδιευκρίνιστη σύνθεση και αρμοδιότητες».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «διά των πρωτοβουλιών αυτών επιχειρείται η παράκαμψη της συνήθους δικαιοδοτικής διαδικασίας, και των εχεγγύων που αυτή παρέχει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News